FudbalŠpanijaStrani fudbal

ŽELI DA RIZIKUJE,PLAN JE VEOMA JASAN: Mesi NAPUŠTA Barsu!

Spread the love

Jasno, on ne želi da rizikuje, plan je veoma jasan, sa fudbalom nema nikakve veze…

Leo Mesi se obezbedio.

Naime, on je u novi ugovor sa Barselonom po kome će primati 35 miliona neto ubacio klauzulu koja se tiče eventualne nezavisnosti Katalonije.

Moći će da napusti klub, ako Barselona ne bude igrala u jednom od sledeća četiri šampionata, Primeri, PL, Bundesligi i Francuskoj. Serija A se ne spominje, ali tvrdnje katalonskih lidera da će Barsa nastaviti da igra u Španiji, ili da će nastupati u nekoj od liga petice, ako i Katalonija bude nezavisna, nemaju nikakvu osnovu.

Za to ne postoji nikakva šansa, po zakonu koji donešen, katalonski klubovi biće brisani iz svih takmičenja u Španiji, a uz to teško je zamisli situaciju u kojoj bi se preselili u neku drugu ligu. Prvo, veliki klubovi iz Francuske, ali i Bajern i PL timovi bi sprečili dolazak giganta, razlozi su i takmičarski i komercijalni.

Zbog toga bi Barselona bila osuđena na ligu sa Espanjolom, Taragonom, Đironom i ostalim katalonskim klubovima.

Mesi je svestan te opasnosti, pa ako Katalonija bude nezavisna on će napustiti Barselonu, klauzula od 700 miliona ne važi.

Mogao bi da ode u Mančester Siti, mada je to malo verovatno, naime, njegovi odnosi sa Pepom Gvardiolom nisu baš najsjajniji, pa bi najrealnija opcija bila da da vrati u svoj Rozario odnosno Njuels Old Bojse i tu završi karijeru.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close