Domaća košarkaKošarka

DUDA IVKOVIĆ: “Dončić je bolji nego što su bili Dražen i Kukoč u njegovim godinama”

Spread the love

Dušan Ivković smatra da nijedan košarkaš sa prostora bivše Jugoslavije nije bio na novou na kom je Luka Dončić u tim godinama.

O Luki Dončiću se donedavno pričalo kao čudu od deteta, a on je za realtivno kratko vreme u seniorskoj košarci postao jedan od najboljih igrača u Evropi. Ako ne i najbolji.

U medijima se često mogu čuti poređenja sa Draženom Petrovićem, Tonijem Kukočem, Dejanom Bodirogom i još nekim velikanima sa ovih prostora, a Duda Ivković, čovek koji je tokom svoje bogdate karijere radio sa masom tih igračina, tvrdi da niko nikada u toj dobi nije bio na nivou na kom je Dončić.

“On je fenomen. Dražen Petrović je igrao ‘jedinicu’, Toni Kukoč je mogao da igra sve pozicije od ‘jedan do četiri’. Ali oni, niti bilo ko drugi nije igrao tako zrelo sa 18 godina, kao što ihta Dončić.” rekao je Duda u intervju za jednu grčku tv stanicu.

Statistički gledano, Luka Dončić je daleko najbolji košarkaš u Evroligi u dosadašnjem toku sezone i slovi za najvećeg favorita za prvog pika na narednom NBA draftu.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close