FudbalStrani fudbal

ZA NEPOVEROVATI: POGLEDAJTE BILANS prelaznog roka!

Spread the love

Brojevi su neverovatni, evo koliko su finansijski ispred, a opet, to se ne ogleda u kvalitetu timova. Ili se ne slažete?

Kada uporedite brojke, smešno je. Italijanski klubovi su potrošili na transfere ukupno 50 miliona evra u januaru. Niko od velikih klubova nije kupovao, Inter je doveo Lisandra Lopeza i Rafinju na pozajmicu, Napoli ostao bez pojačanja, Milan i nema novca, Juventusu igrači nisu potrebni, oni su dovodili klince.

Kada se sve sabere, prodaje i kupovine, praktično je potrošeno 20 miliona evra, Roma je prodala Emersona Palmijerija Čelsiju, ovo ostalo nije vredno pomena.

Englezi su potrošili deset puta više novca od Italijana, blizu pola milijarde evra, pa kada se zapitate oko razlike između dve lige, taj jaz i nije toliki, ako se ima u vidu koliko klubovi PL imaju više para.

Najveći transferi u Engleskoj su bili najskuplji štoper sveta Van Dajk, 85 miliona ga je platio Liverpul, Arsenal je potrošio 63 miliona na Obamejanga, menjao Mihtarijana za Sančeza, dok je Siti platio klauzulu od 65 miliona za Laporta. Čelsi je doveo uz Palmijerija i Žirua, u dva poslednja prelazna roka, letnjem i ovom januarskim, klubovi iz PL su potrošili dve milijarde evra.

Što se tiče španske lige, Real nije potrošio ništa, baš kao ni Juve u Italiji, ukupno su dovedeni igrači za 271 milion što bi bio impresivan podatak da nije jednog transfera, čak 160 miliona otpada na Kutinja, ostatak je svega stotinak miliona…

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close