EvroligaKošarka

NESPORTSKI POTEZI: Ataman OŠTRO NAPAO Obradovića!?

Spread the love

Nastavlja sa nesportskim potezima.

Trener Anadolu Efesa Ergin Ataman bio je besan na Željka Obradovića zato što je Fenerbahče razbio njegove pulene (100:74), pa mu posle utakmice nije hteo da pruži ruku.

Kako mu to nije bilo dovoljno, Ataman sada traži izvinjenje od srpskog stručnjaka!? Uz to je napao trofejnog trenera.

– Moji prijatelji iz sporta kažu da sam dobro postupio. Prvi put otkad igram protiv Obradovića nisam mu pružio ruku posle ovog meča. Dosad sam dosta mečeva izgubio protiv njega, ali uz poštovanje njegovog rada lika i dela, jer je ipak on broj jedan evropske košarke. Ali, svaka struka ima neka nepisana pravila koja bi trebalo da se poštuju. Da je ovo uradio neki mladi trener ne bi me mnogo nerviralo. Ne pristaje velikom treneru kao što je Obradović da u posljednjim sekundama utakmice tera igrače da prave faul i da igraju kao da je meč neizvestan samo da bi se dostigla brojka 100 – rekao je Ataman.

Turski trener kaže da je ovim gestom Obradović pokazao nepoštovanje prema Efesu.

– Da je bilo prvo poluvreme, pa bih rekao u redu bori se da napravi razliku za drugi deo igre, pa i da je bilo 9-10 razlike, ali je ovde razlika čak 24 poena. Ja ovo nisam video kao nepoštovanje samo mene, već kao nepoštovanje turskog kluba starog 40 godina.

Ataman ističe da ga sa Obradovićem veže lično prijateljstvo i da mu je srpski trener bio podrška u prošlosti.

– Kada je bilo problema sa Galatasarajem bio je na mojoj strani i rekao mi je da ne brinem. Kada su na maču sa Galatom naši navijači pljunuli Obradovića ja sam se izvinio. I ja se sada nadam da će se i on izviniti. Da kaže izvini, napravio sam grešku, bio sam pod utiskom zbog navijača. Ali, ako ne kaže više mu neću pružiti ruku. Kada se neko prema meni i mom timu ponaša sa nepoštovanjem i ja moram nekako da odgovorim. U ovom trenutku jedina reakcija je bila moguća, da posle utakmice ne pružim ruku treneru suprotnog tima i time pokažem svoj protest – poručio je Ataman.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close