FudbalStrani fudbal

VELIKO IZNENAĐENJE: CSKA – Crvena zvezda se igra VAN Moskve?!

Spread the love

Velika hladnoća koja vlada u prestonici Rusije, naterala je čelnike evropske fudbalske asocije da razmotri neka rešenja, kako bi se igračima dve ekipe omogućili što bolji uslovi za igru.

Jedna od pominjanih opcija bilo je odlaganje utakmice, međutim kako to nikome ne ide u prilog, ali je zato moguće da meč počne ranije od predviđenog vremena, kako bi on bio završen pre nego što padne mrak i temperatura.

Ipak, dan pred utakmicu pojavila je još jedna solucija a to je da utakmica iz Moskve bude izmeštena u neki drugi grad, u kome vladaju nešto humaniji uslovi za igru, a kao moguća destinacija pomenut je Soči.

Ovu opciju je otkrio jedan od novinara na konferenciji koju je držao trener CSKA, Viktor Gončarenko. Jedno od pitanja treneru „armejaca“ glasilo je ovako.

-UEFA je ozbiljno razmišljala o mogućnosti da se utakmica zbog mraza igra u Sočiju. Šta mislite o tome? Da li su igrači spremni za ovakve temperature-?

Odgovor trenera ruske ekipe glasilo je ovako:

-Iz prakse znam, pa mogu da kažem da je veoma teško igrati na minus 15 ili minus 17, ali ne postoji pravilo koje nalaže odlaganje utakmica ili pomeranja. A ni ja ne mogu da odredim koje su to temperature na kojima fudbal ne može da se igra. Ali postoje neke specifičnosti. Recimo, lopta drugačije odskače. Mada, nije to tolika razlika za igrače koliko za navijače. Jasno je da im ne bi bilo nimalo prijatno na ovakvim temperaturama-, rekao je Gončarenko.

Za sada je ipak izvesno da će se revanš utakmica šesnasetine finala Lige Evrope, između CSKA i Crvene zvezde igrati u Moskvi, pošto bi ovakve promene trebalo naglasiti barem dan pred utakmicu.

Ipak, nije potpuno isključeno da u nekoj varijanti ipak dođe do promene destinacije, kao što je to bilo uoči duela Partizana i „armejaca“ 2004. godine, kada je utakmice umesto u prestonici Rusije odigrana u Krasnodaru.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close