Sva genijalnost Miloša Teodosića na jednom mestu

Foto: MN Press

Miloš Teodosić, jedan od najtalentovanijih evropskih košarkaša ikada danas puni 37 godina, a da je kao vino, pokazuje činjenica da je ove sezone najbolji pojedinac u redovima Crvene zvezde, kluba u koji je došao da ispuni dečački san.

Sećate li se one anegdote Dude Ivkovića i toga zbog čega Miloš Teodosić nema lateralne kretnje? Pa ima nešto drugo, ono mnogo bitnije. Osetile su to protivničke reprezentacije kada je u dresu Srbije beležio fantastične partije, i praktično obeležio čitavu košarkašku deceniju naše države. Naravno, nije jedini, ali je svakako neko zbog koga klinci počinju da treniraju košarku. Da to dodatno približi deci iz Srbije, učinio je dolaskom u voljeni klub i tako još jednom dokaže da je klasa večna. Zaista mu nije mnogo trebalo da uđe pod kožu svim zvezdašima i etablira se kao centralna figura tima sa Malog Kalemegdana.

O genijalnosti Miloša Teodosića svedoči i anegdota Vlade Vukoičića kada ga je kao četrnaestogodišnjaka trenirao u mlađim selekcijama Srbije. Naime, Teodosić je u kontri bacio preko celog terena loptu i izgubio je. Vlada mu je rekao: „Miloš, nemoj to da radiš, ne može da prođe“. Krenuo je sledeći napad, Teodosić je isto uradio, a asistencija bila fantastična, te se okrenuo ka Vukoičiću i rekao: „Treneru, vidite da može“.

Kada je reč o bogatoj košarkaškoj karijeri, suvišno je išta reći. Jedan od najtalentovanijih evropskih košarkaša ikada i apsolutna legenda srpske košarke.