Ostali sportovi

ZNALI SMO: Obradović RASPALIO Srbe!

Spread the love

Trener Ivane Španović presrećan zbog uspeha u Birmingemu.

Ivana Španović stigla je u zavejan Birmingem preko severnijeg Mančestera, koristeći avion, voz i taksi. Ipak, evropska šampionka stigla je do prvog najsjajnijeg odličja na planetarnim nadmetanjima, a trener Goran Obradović za “Novosti” objašnjava da je motiv u njoj rastao.

– Od pet prethodnih učešća na takmičenjima van evropskih okvira, četiri puta smo jurili zlato. Mnogo puta smo ga izgubili baš od Britni Ris. Znali smo da će jednom doći trenutak kada će nam se otvoriti šansa za pobedu nad najboljom u istoriji. Suština je bila da budemo spremni da je ugrabimo, a to je značilo da pet godina budemo konstantno na postolju. I da čekamo priliku da skočimo na ono najviše – rekao je Obradović.

Skok od 6,96 u četvrtoj seriji, odmah posle kratkog preuzimanja vođstva Risove, bio je simboličan lični psihološki rekord Španovićeve.

– Kada je Britni izjednačila rezultat, znao sam da je Ivana psihički dovoljno jaka da je odmah nadmaši. Tako je i bilo, držala je sve pod kontrolom. Problem je bio samo to što je u četvrtoj seriji nezgodno sletela i povredila skočni zglob. Onda sam doneo odluku da ne skače petu rundu i sačuva se za poslednju ako ona bude prelomna. To je zbunilo Risovu, koja je imala kraće vreme za pripremu i nije uspela da uzvrati. Ostale rivalke nisu bile ni blizu, zbog hladnoće u dvorani i strašno tvrde podloge. Daske su kao trambolina u odnosu na ovo – izjavio je Obradović.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close