ATPTenis

ĐOKOVIĆ: “Nije trebalo da igram”

Spread the love

Novak Đoković je posle poraza od Japanca Taro Danijela (7:6, 4:6, 6:1) priznao da nije ni imao velika očekivanja od mastersa u Indijan Velsu, jer je od operacije lakta prošlo malo više od mesec dana

Nekada prvi teniser svet je posle debakla protiv anonimusa iz Japana zaključio da se možda prerano vratio na teren. Novak je posle šestomesečne pauze zbog lakta igrao na Australijan openu, potom početkom februara operisao lakat, pa se nakon malo više od meseca dana vratio na teren.

– Nije ni trebalo da budem ovde, operisao sam se pre pet-šest nedelja, tako da nije bilo očekivanja ovde. Nisam uspeo da pronađem ritam, posebno na bekhendu koji mi je uvek bio čvrst kao stena. I to je deo nekarakterističnih okolnosti u kojima sam trenutno – kazao je posle poraza Novak.

Đoković je potom objasnio da ima problema i sa zdravljem.

– Mučio sam se i sa zdravljem prethodnih nedelja. Zahvalan sam što sam bio na terenu tako brzo posle povrede, ali istovremeno se uopšte ne osećam dobro. Psiha je ključna. Kada odigrate samo nekoliko mečeva za devet meseci, onda se, na neki način, u vašem umu stalno vodi borba: “Da li sam spreman, ili nisam?” Čak i kada nemate bolove, o tome mislite, jer ti problemi sa laktom su nešto što se vuče više od dve godine – požalio se srpski as.

Đoković je svestan da mu nedostaju mečevi, za devet meseci odigrao je samo pet.

– Želeo bih da čestitam svom rivalu jer se borio i pokazao sjajan duh na terenu. Ja sam se osećao kao da igram prvi meč na ATP turu, veoma čudno… Potpuno sam izgubio ritam, sve… Nedostaje mi takmičenje – dodao je Novak.

On je istakao da ne zna kakav će mu biti raspored u sledećih nekoliko nedelja.

– Moram da razgovaram sa timom i da smislimo strategiju kako ćemo dalje. Bog nam uvek zada neki izazov kada ga najmanje očekujemo. Uvek postoji nešto dobro u svemu, za sve postoji razlog – kazao je 13. teniser sveta, kome je ovo bio tek drugi turnir nakon šestomesečne pauze zbog lakta, a peti meč.

Zahvalan sam što sam bio na terenu tako brzo posle povrede, ali istovremeno se uopšte ne osećam dobro

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close