EvroligaKošarka

REVOLUCIJA: Makabi doneo NEVEROVATNU odluku!

Spread the love

Izraelci će od naredne sezone imati dva tima

Najtrofejniji izraelski košarkaški klub Makabi, od naredne sezone imaće dva tima – jedan koji će se takmičiti u Evroligi, i drugi koji će biti isključivo formiran za domaće prvenstvo, odlučio je bord “Ponosa izraela”, prenosi portal “Eurohoops”.

Poslednju evro titulu Makabi je osvojio u sezoni 2013/2014, od tada ekipa ponire i luta u traženju prave hemije i rezultata koji bi vratili klub na staze stare slave.

U tom smislu, uprava Makabija se odlučila na radikalan potez: imaće dva tima, i oba će biti fokusirana samo na jedno takmičenje što bi trebalo u velikoj meri da i jedan i drugi učini konkurentnijim u borbama za što bolji plasman.

POTVRĐENO: ON je NOVI trener Pari Sen Žermena! (FOTO)

Naravno, fokus je na Evroligi koja je primarna za trofejni klub.

Makabi je putem svog sajta obavestio navijače o ideji koju će realizovati sa početkom naredne sezone, a ono što je zanimljivo, oba tima imaće i različite trenere, odnosno stručne štabove.

Jedan od glavnih razloga ovakve odluke je i restrikcija na broj stranaca u domaćem prvenstvu, pa su u Makabiju rešili da je najbolje rešenje da se formiraju dva tima sa akcenom na koncentraciju većeg kvaliteta (i stranaca) u onom koji če igrati Evroligu.

Klub će razvijati i domaće igrače, ali oni će većinom činiti tim za izraelsko prvenstvo.

– Glavni zaključak koji je klub izveo je da je gotovo nemoguče da Makabi bude konkurentan za utakmice u Evropi zbog ograničenja na broj stranaca. Klub je odlučio da više ne može da funkcioniše i bori se u tim okolnostima, kao bokser kojem su zavezane ruke – poručili su iz Makabija uz kosnataciju da je vođstvo, posle podrobne analize, zaključilo da je najbolji način da se napravi rezultatski iskorak u Evroligi formiranje dva tima.

Podsetimo, Makabi ni ove sezone nije izborio plasman u top 8 Evrolige.

KRAJ: Legendarni trener se penzionisao! (FOTO)

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close