Crvena zvezdaDomaći fudbalFudbalPartizan

TOTALNA REVOLUCIJA: FIFA pravi ogromnu promenu u fudbalu, na udaru i Zvezda i Partizan!

Spread the love

Svetska fudbalska federacija na putu je da donese odluku koja bi iz korena mogla da promeni funkcionisanje fudbalskog sveta.

SPREMITE PARE: Poznate cene karata za 157. večiti derbi!

Kako prenosi Frans fudbal, Izvršni komitet će u oktobru razgovarati o novim merama nakon sastanka između FIFPro-a, Evropske klupske asocijacije, Foruma svetske lige i nekadašnjih zvezda poput Kafua, Zvonimira Bobana, Edvina van der Sara, Marka van Bastena.

Tada bi trebalo da jedna od glavnih tema bude i priča o promeni pravila vezanog za pozajmice fudbalera.

Naime, ponašanje „bogatih“ klubova koji dovode igrače iz liga širom sveta, koje potom pozajmljuju drugim timovima bez namere da ih zadrže već samo kako bi kasnije mogli da dodatno zarade na njima, u suštoj je suprotnosti sa idejom o pozajmicama koja je trebalo da omogući mladim igračima da se razvijaju.

Kako pojedine ekipe imaju i više desetina pozajmljenih fudbalera – primera radi, 41 igrač Juventusa igra za neku drugu ekipu, kao i 27 fudbalera Udinezea, 22 Čelsija ili 18 Mančester Sitija – od kojih većina nema nijedan zvanični meč za ove timove, FIFA razmatra promenu, ili možda čak i ukidanje pravila o pozajmicama.

Da li će doći do promene ili ne, videćemo, ali se čini da su čelnici FIFA spremni da naprave iskorak i fudbalu daju neko totalno novo ruho.

Ovo bi moglo da utiče i na Crvenu zvezdu i Partizan, koji veliki broj svojih mladih fudbalera šalju na pozajmice kako bi stekli neophodno iskustvo za nastup u prvom timu.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close