Domaća košarkaKošarkaPartizan

GROBARIMA SE NEĆE DOPASTI: Vilijams-Gos o ostanku u Partizanu (FOTO)

Spread the love

Pre godinu dana Najdžel Vilijams-Gos osvojio je NCAA ligu sa Gonzagom, potom je u drugoj rundi draftovan od Jute, a onda se odlučio na potez koji je mnoge iznenadio.

Potpisao je ugovor sa Partizanom, koji je u tom trenutku bio daleko od preko potrebne stabilnosti.

MISLITE DA JE BIO KRAJ: Umalo tuča Alegrija i Serhija Ramosa! (VIDEO)

– Želeo sam da dođem u tim koji je poznat po razvoju mladih igrača. Znao sam da intenzitet košarke u Srbiji može mnogo da pomogne igraču kao što sam ja. I to su bili glavni razlozi zbog kojih sam se odlučio za Evropu i pogotovo Partizan. Znao sam za igrače koji su se afirmisali u Partizanu, poput Jana Veselog, Bogdana Bogdanovića i Nikole Pekovića, da ne pričam o Vladu Divcu – rekao je Amerikanac u razgovoru za Eurohoops.

Bilo mu je potrebno samo nekoliko dana da shvati gde je došao.

– Mogao sam da osetim energiju i košarkašku kulturu. Sve se dogodilo veoma brzo, posle toga je bilo lako adaptirati se. Mislim da je košarka univerzalni jezik, a u Srbiji sam shvatio da ako volite košarku i želite da se takmičite svako veče možda nećete da pobedite svaki put, ali definitivno možete da doprinesete svom klubu, a meni se to desilo u Partizanu – dodao je sjajni plejmejker.

Planovi za budućnost?

– Želim da nastavim svoj put napretka. Naravno, ukoliko dobijem priliku da se vratim u SAD i zaigram u NBA ligi biće sjajno. Draftovala me Juta, tako da znam svoj tim, ali najviše sam fokusiran na svoju igru, kako da je unapredim i pređem na sledeći nivo kao igrač. Želeo bih da nastavim niz igrača Partizana koji su karijeru nastavili u NBA – zaključio je Vilijams-Gos.

SVI SE RUGAJU KUTINJU: ALI OVO će im ZAČEPITI USTA!?

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close