FudbalŠpanijaStrani fudbal

SVET JE U ŠOKU: OTKRIVENA je Ronaldova TAJNA!?

Spread the love

Kada se uporede podaci i performanse u odnosu na ostale fudbalere, mnoge stvari su mnogo jasnije…

Videli smo i protiv Juventusa, ima muskulaturu kao Halk, a svi podaci kojima raspolažu naučnici kao i treneri na merenjima pokazuju da je njegovo telo zapravo mlađe deset godina nego što jeste.

On ima mnogo manji procenat masti u odnosu na prosek kod profesionalnih fudbalera, što je posledica života, rigoroznih pravila kojih se pridržava i koja ne primenjuje gotovo nijedan profesionalni fudbaler.

Neki detalji su dostupni javnosti, ne jede šećer, ne pije nikada alkohol, niti pomišlja na nesportski život čak i kada je na odmoru.

Ronaldo jede posle utakmica, ali, kako kaže Pol Klement koji ga je kao pomoćnik Anćelotiju trenirao dve godine, dok ostali igrač odu posle toga na spavanje ili u provog, Ronaldo pliva sa sinom Tijagom ili sam.

Za njega nema predaha, posle plivanja ide u komoru za zamrzavanje, taj savet je dobio od Riberija, tri minuta na temperaturi od -150 do -200 čine čudo za regeneraciju mišića.

Uz to, opsednut je teretanom do te mere da su u Realu bili zabrinuti, ali je on vremeno naučio da dozira vežbanje. Ima i plan da otvori lanac teretana i da podeli svoja iskustva, kada završi karijeru.

Nasmejao se na pitanje novinara da li svaki dan radi 5000 trbušnjaka i rekao da bi to samo ludak mogao sebi da napravi jer to znači sigurnu povredu.

Njegove metode su sofisticiranije, nakon bazena, prođe kroz ceo proces naizmeničnog tuširanja hladnom i toplom vodom, otkrio je da to ne radi samo posle mečeva već i svaki put pred spavanje kada ponekad izađe u grad.

Ima još jedna priča koju je otkrio Pol Klement. Jednom se ekipa vratila sa meča u Turskoj u 3 ujutru, svi su požurili kućama, Ronaldo je ostao da prođe kompletan tretman u Valdebebesu sa hladnom i toplom vodom, kao i masažu. Uz to redovno se hidrira tokom treninga, a uz pomoć Zidana poslednje dve godine je uspeo da se poštedi napora tokom jeseni, da obuzda želju da igra u svakom meču kako bi kraj sezone dočekao spreman.

Rezultati? Svedočimo i sami…

SKANDAL U PODGORICI: NAPADNUTA DVA NAJBOLJA iz Zvezde!?

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close