EngleskaFudbalStrani fudbal

NIJE NAIVAN: Bivši fudbaler Partizana ODMAH kod Klopa!?

Spread the love

Tokom igračke karijere odlično je sarađivao i sa Jirgenom Klopom i sa Tomasom Tuhelom, sada tu saradnju želi da nastavi na drugom nivou.

Pristalice Partizana sa nešto dužim navijačkim stažom sigurno se sećaju Milorada Pekovića, fudbalera koji je u dresu kluba iz Humske nastupao od 1999. do 2001. godine.

Ipak, popularni ”Peko” je najdublji trag u igračkoj karijeri ostavio u dresu nemačkog Majnca, čije je boje branio od 2005. do 2010. godine i u tom periodu odigrao 122 utakmice za pomenuti klub.

To je ujedno i period kada su mu treneri bili Jirgen Klop i Tomas Tuhel, koji su kasnije značajno napredovali u tom poslu, a aktuelni strateg Liverpula je nedavno imao ponovni susret sa Miloradom Pekovićem.

Naime, i Peković je uplovio u trenerske vode, od decembra je selektor omladinske reprezentacije Crne Gore, a poznanstvo sa Jirgenom Klopom iskoristio je i da ode na usavršavanje kod nemačkog stručnjaka.

U intervjuu za podgoričke ”Vijesti” preneo je svoje impresije, ali i otkrio pojedine detalje o Klopu.

”Odavno sam imao u planu tu posetu, sada se ukazala prilika i sa Klopom sam dogovorio dolazak. On obično ne prima takve ‘posete’, ali napravi izuzetak kada su u pitanju njegovi bivši igrači.

Od njega može mnogo toga da se nauči, jer je ne samo veliki, već i izuzetno harizmatičan, trener. On je primer da na najvećoj sceni mogu da budu samo kompletne ličnosti, a ne samo ljudi koji znaju fudbal. Trenerski posao u današnje vreme je veoma kompleksan, posebno na najvećem nivou.

Klop je uvek imao strpljenja za navijače, novinare, javnost, kritiku… On je, recimo, pred svaku utakmicu u gostima dolazio do navijača, pitao ih kako su putovali, je li sve u redu…”, objašnjava Peković i dodaje da je Tuhel znatno drugačiji, hladniji.

Oduševio ga je i Liverpul, pa će ovaj boravak na Ostrvu dugo pamtiti i zbog Klopa, ali i zbog samog kluba, koji je u to vreme imao velike dvoboje sa Evertonom u Premijer ligi i Mančester sitijem u Ligi šampiona.

”To je neopisivo iskustvo, tako nešto nisam doživeo. Grad je bio potpuno blokiran, samo se pričalo o fudbalu, taksi službe nisu radile… Toliko emocija i ljubavi prema klubu nisam očekivao. Sada mi je potpuno jasno kako neko, ko možda nikada nije ni bio u Liverpulu i na Enfildu, može toliko da voli taj klub. Zaista ima posebnu draž”, istakao je Peković.

KRAJ ZVEZDINIH SNOVA: Predsednik Budućnosti REŠAVA SVE!?

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close