FudbalStrani fudbal

REVOLUCIJA U FUDBALU: FIFA napravila Mundijal za klubove, veliki novac je u igri!

Spread the love

Novac je presudio, 3 milijarde nagradni fond, 24 klubova. Ko, kako, kada, ovo zaista nikada nije viđeno! Jedva čekamo!

NOVO PRAVILO UEFA: Zvezda protiv kluba sa Balkana u drgom kolu kvalifikacija za LŠ!?

Izgleda da više nema dileme, tri milijarde dolara su u igri, FIFA će deo kolača probati da uzme UEFA. Iako je predsednik evropske kuće fudbala kritikovao Đanija Infantina zbog ovih planova, biće ukinuti Kup Konferederacija kao i SP za klubove u formatu koji sada znamo.

Ovo je novi turnir, počeće od 2021. učestvovaće 24 kluba, u osam grupa po tri ekipe. Pobednici idu dalje, deli se veliki novac, druga nedelja juna je termin i trajaće dve i po nedelje.

Sastanak Infantina sa evropskim velikanima je već održan, naravno njih zanima novac investitora koji je zaista ogroman.

Igraće se svake četiri godine, iz Evrope će bito polovina učesnika, njih 12, Infantino je već dobio zeleno svetlo od Bajerna, Reala, Juventusa, Barselone, Sitija, Junajteda, PSŽ, a nema sumnje da će i ostali veliki klubovi krenuti istim putem.

Osim 12 Evropljana, igraće dva iz Azije, dva afrička kluba, dva iz Konkakaf zone, najverovatnije šampioni MLS i meksičke lige i četiri južnoamerička kluba.

Poslednji učesnik biće dobijen u baražu, između Južnoamerikanaca i tima i zone Okeanija, što je naravno slično reprezentativnom formatu.

Ukupno će biti odigrana 31 utakmica, ovo takmičenje će biti vrednije od Mundijala, kada se pogleda broj mečeva u odnosu na novac, ali nadmašiće po mnogo čemu i Ligu šampiona kada su u pitanju nagrade.

Sve ovo je borba za novac, a nema sumnje da će Mundijal za klubove privući veliku pažnju, tim pre što traje kratko i to u junu u godinama kada nema ničega drugog.

Sve je pažljivo razrađeno, prvi turnir biće na neki način pozivni, a od 2025. računaće se renking, kao i titule.

FIFA je bacila rukavicu, klubovi su prihvatili, ovo je veliki udarac za UEFA, tim pre što će do 2021. vodeći evropski klubovi predvođeni triom Bajern, Real, Juventus ponovo pokušati da oforme evropsku Superligu.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close