Domaći fudbalFudbal

NEMA ŠALE: Reprezentativci OBJASNILI!?

Spread the love

U Austriji će biti odigrane dve utakmice.

Utakmicom sa Kostarikom, 17. juna, za fudbalsku reprezentaciju Srbije će početi Svetsko prvenstvo u Rusiji. Do tada, Orlovi će se pripremati u Staroj Pazovi i Austriji gde će biti odigrane i test utakmice sa Čileom i Bolivijom. Na prvom treningu su imređu ostalih bili i golman Marko Dmitrović i defanzivac Antonio Rukavina.

– Motivisani smo da se što bolje spremimo i odigramo dobar turnir – kazao je čuvar mreže Eibara, svestan da bi uprkos dobroj sezoni u Španiji mogao da izostane sa spiska 23 igrača za Mondijal.

– Svi smo za sada tu, Aleksandar (Jovanović), Vladimir (Stojković), Predrag (Rajković) i ja. Svi ćemo hteti da se nametnemo i damo sve od sebe. Nas četvorica smo pre svega dobri prijatelji i poštujemo se. Teška je odluka za selektora. Na kraju priprema treba da eliminiše četiri igrača i nije lako. Svaki od 27 igrača koji su ovde su zaslužni i svi su imali dobre sezone, ali takva su pravila, 23 igrača mogu samo da putuju – rekao je Dmitrović.

Kada je upitan za očekivanja od Prvenstva u Rusiji, bek Viljareala imao je poruku za navijače.

– Hteo bih da pošaljem poruku celoj naciji da ne idemo u Rusiji na odmor, to jest da smo glavama na odmoru. Posle ovih kvalifikacija i posle dužeg vremena smo na završnici, na Svetskom i svi smo u dobroj situaciji. Nekima je poslednje SP nekima prvo tako da idemo sa pozitivnom atmosferom da prođemo grupu. To nam je cilj. Najlošije jesmo kotirani što se tiče bodova i rang liste, ali ćemo pokušati iz te neke mirnoće da nađemo našu šansu da nađemo grupu. Raduje me što je prvog dana atmosfera u ekipi dobra i nadam se da će takva ostati do kraja Mundijala, kad god ga Srbija završila. Jednostavno ne treba razmišljati kao da je ovo samo nastavak sezone. Telo to mora da izdrži jer je sve u glavi i svi to znamo još od onog momenta kad smo se kvalifikovali. Svi smo na to spremni i ne žalimo za odmorom. Biće odmora posle Svetskog. Najbitnije je da sada izdržimo još mesec dana ili koliko god i da napravimo rezultat u Rusiji.

Prvu utakmicu na Mondijalu Srbija će da odigra 17. juna sa Kostarikom, a poslednju (u grupi) sa Brazilom deset dana kasnije. Ako Selesao pobedi u prva dva meča, možda u trećem izvede neki slabiji sastav…

– Dobro, to su sad kalkulacije o kojima nismo razmišljali, ali ako dođe vreme za to, možda ćemo razmišljati. Pokušaćemo da sve imamo u svojim rukama kao što je bilo i u kvalifikacijama, gde smo već od početka imali prednost i bilo je sve u našim rukama. Ključ je prva utakmica protiv Kostarike, gde posle eventualne pobede mislim da ćemo biti dobri. Skautiraćemo je i stručni štab će nam preneti jasnu sliku o kakvoj se reprezentaciji radi.

KOFERI SPAKOVANI: Zvezda KREĆE po PRAVU BOMBU od igrača!?

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close