Domaća košarkaKošarkaPartizan

NAGOVESTIO ODLAZAK: Vilijams-Gos napušta Partizan!

Spread the love

Pedigre odličnog koledž igrača nije mu podigao cenu, preskakali su ga mnogi pronalazeći mu mane pre svega u izostanku iskustva

Bo Mekejleb je u Partizan stigao kao 24-godišnjak, Kurtis Džerels je bio godinu dana mlađi kad je sleteo u Beograd, dok je Najdžel Vilijams-Gos sa 22, direktno iz velikog finala Martovskog ludila, potpisao ugovor sa Parnim valjkom.

Klinac iz Amerike koji bi trebalo da vodi važan seniorski klub i nosi na sebi poglede i očekivanja hiljade navijača.

U Humskoj su ga dočekali raširenih ruku i sa otvorenim shvatanjem šta bi taj momak iz Srećne doline (gradić Hepi Veli u Oregonu) mogao da donese. Zato je sa njim potpisan dvogodišnji ugovor.

Devet meseci kasnije, u hodniku Pionira, sumornom od crno-belih razmišljanja „šta je trebalo drugačije uraditi da bi se izjednačilo u polufinalu protiv Crvene zvezde“, Vilijams-Gos je možda i poslednji put izašao iz svlačionice na čijem podu je iscrtan grb Partizana.

Ranac mu je bio teži za dva pehara koja je dobio pre početka, ispostaviće se, poslednje utakmice u sezoni.

Kilograme su nabacala priznanja za najboljeg igrača i najboljeg strelca Superlige. Kod kuće je te pehare čekalo mesto na polici pored priznanja MVP Kupa Radivoja Koraća.

– Teško je ovako izgubiti – podigao je guste obrve sada 23-godišnji plejmejker posle poraza od Zvezde u drugom meču polufinala.

– Ali, tokom ove godine sam definitivno sazreo kao osoba i kao igrač. Smatram da sam mnogo bolji košarkaš i čovek nego kad sam došao u Partizan. Velike zasluge idu stručnom štabu, mojim saigračima i navijačima koji su me gledali kako rastem. Srećan sam sezonom, ne i ovakvim krajem.

Vilijams-Gos je u Partizanu bio svedok zaokreta taktike novog rukovodstva. Niko više ne dolazi na kratkoročne ugovore, pa ni Amerikanci.

Zato bi i sjajni napadač, na osnovu onoga što je potpisao, trebalo da se nađe na okupljanju za narednu sezonu. Teško da ćemo ga tada videti.

– Nisam siguran šta će biti. Ispred mene je definitivno uzbudljivih mesec dana, mnogo odluka ću morati da donesem. Ali, sada je najvažnije da se malo odmorim i zalečim povrede.

Evroligaški klubovi se raspituju za Najdžela maltene od početka sezone, dok njegov napredak pomno prati i Juta koja ga je birala kao 55. pika na prošlogodišnjem draftu.

– Ja sam takmičar i naravno da bi bilo super da igram na najvišem nivou. Postoje klubovi iz Evrolige koji razgovaraju sa mojim menadžerom, ali naravno da moramo da sačekamo i vidimo šta će Juta odlučiti. Biće dosta posla u narednih mesec dana. Čekati Jutu, gledati evroligaše i, naravno, razgovarati sa ljudima iz Partizana o tome kakvi su njihovi planovi za budućnost – sumirao je priču Vilijams-Gos.

BOMBA: Robert Levandovski u Seriji A?!

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close