EngleskaFudbalStrani fudbal

ŠOK: Gvardiola je RASISTA!?

Spread the love

Teške optužbe na račun španskog stručnjaka.

Jaja Ture je napustio Mančester siti nakon osam godina provedenih u klubu, a interesantno je da ga je iz kluba, na neki način, oterao Pep Gvardiola.

Španac mu nije davao previše prilika, jednostavno mu se nije uklapao u filozofiju, pa je Ture napustio Mančester po isteku ugovora.

Gvardiola je donekle bio zaslužan i za njegov dolazak u Siti, kako je Ture svojevremeno napustio “Kamp Nou” i pojačao “Građane”, dok je na klupi Barselone sedeo upravo Pep.

Nakon novog rastanka sa Gvardiolom, Ture je otvorio dušu za medije, govorio je o tome kako se surovo Španac odnosio prema njemu, kao i da veruje da je sve zbog toga jer je Afrikanac.

“Želim da budem taj koji će razotkriti mit o Gvardioli.

Pokušao sam da razumem, čak sam i pitao trener o svojoj statistici. Kada sam shvatio da su brojke bolje ili iste, kako na treningu, tako i na utakmici, od onih koji igraju i mlađi su od mene, počeo sam da shvatam da to nije pitanje fizikalija. Ne znam zašto, ali stekao sam utisak da je bio ljubomoran, da me je gledao kao rivala.

Imam utisak da je Pep, bez priznanja i poštovanja, učinio sve da upropasti moju poslednju sezonu.

Bio je surov prema meni. Da li zaista mislite da je mogao tako da se ponaša sa Inijestom? Na kraju sam se zapitao da li je sve to zbog moje boje. Nisam prvi koji se to zapitao, i drugim igračima Barselone je prolazilo kroz glavu.

Možda mi Afrikanci nismo uvek tretirani na isti način od određenih ljudi. Kada vidite da je često imao probleme sa igračima iz Afrike, morate da se zapitate.

On je ipak previše inteligentan da bi bio uhvaćen. Nikada to neće priznati. Ali ako dođe dan da on odabere pet afričkih igrača za svoju ekipu, obećavam da ću mu tog dana poslati tortu”, izjavio je Jaja Ture.

Dodao je Ture i da Gvardiola voli poslušne igrače, prema rečima iskusnog veziste, poltrone.

“Povrh svega, Pep voli da bude dominantan i da ima igrače koji će biti poslušni, koji će mu ljubiti ruku. Ne sviđa mi se takav odnos. Poštujem svog trenera, ali ja nisam njegova igračka.

Ukrao mi je oproštaj od Sitija, od kluba sa divnim navijačima. Želeo sam da napustim klub na emotivan način, kao što su to uradili Inijesta ili Bufon, ali Pep me je sprečio u tome”, zaključio je fudbaler iz Obale Slonovače.

Tokom osam godina u klubu Ture je upisao preko 300 nastupa, postigao 79 golova u svim takmičenjima, a sa “Građanima” je osvojio tri titule u PL, dva Liga kupa, FA kup i Komjuniti Šild.

SVE JE JASNO: TRAGIČAR finala LŠ ide u Ameriku!?

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close