Ostali sportovi

POTVRĐENO: NASTAO još JEDAN Partizan!?

Spread the love

Ono što je prethodnih dana najavljivano, danas i ozvaničeno.

Vaterpolo klubovi Partizan i Novi Beograd 011 sklopili su dogovor o stručno-sportskoj saradnji, potvrđeno je danas na zvaničnom klupskom sajtu crno-belih.

O čemu se, zapravo, radi?

Iako su mnogi ovaj potez koji je već najavljen prethodnih dana, shvatili kao fuziju dva kluba, u pitanju je nešto drugo.

Novi Beograd 011 će promeniti ime u Partizan Novi Beograd, a ostale detalje objasnio je predsednik Partizana Aleksandar Šoštar.

”Sa Novim Beogradom 011 počinjemo saradnju koju smo imali i koju imamo i sa mnogim drugim klubovima u Srbiji.

S jedne strane mi ćemo našom logističkom, stručnom podrškom pomoći Novom Beogradu 011. Nastavljamo ono što radimo već dugi niz godina, da širimo znanje Partizanove vaterpolo škole na nove centre.

S druge strane mi ćemo dobiti još jednu bazu. Takođe, igrači za koje ne bude bilo mesta u našem timu će dobijati šansu da se dokažu u Partizanu Novi Beograd i da tako izbore mesto u Partizanu. Ovaj vid saradnje treba da donese benefit ne samo za dva kluba, već i za srpski vaterpolo”, naveo je Šoštar.

Partizan sličnu saradnju ima i sa Valjevom, Starim gradom, a VK Banjica ostaje deo Partizanovog sistema kao prelazna faza igrača iz mlađih kategorija u prvi tim.
U ime Novog Beograda 011, trenutno člana Prve B lige, govorio je Đorđe Pejčić, jedan od mnogobrojnih vaterpolista koji su ponikli u Partizanovoj vaterpolo školi, a sa crno-belima je 1997. godine osvojio Trofej LEN.

”Čast nam da sarađujemo sa Partizanom. Svima u vaterpolu je poznato koliko kvalitetno se radi u Partizanu. Izuzetno nam je drago što će se taj sistem rada preneti i na naš klub i pomoći njegovom razvoju.

Kroz buduću saradnju Partizan će proširiti svoju bazu, a mi ćemo dobiti igrače koji su prošli kroz nadaleko poznatu školu kluba sa Banjice. Kod nas će dobiti priliku da pokažu kvalitet”, izjavio je Pejčić.

MURINJO NE STAJE: STIŽE drugo POJAČANJE za MANJE od tri sata!?

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close