FudbalStrani fudbal

BRUKA I SRAMOTA: Evo ko SUDI duel Švajcarska – Kostarika!

Spread the love

Kostarikanci, neka vam je Bog u pomoći…

Nije sudija jedini krivac što je Srbija poražena od Švajcarske, ali arbitraža Feliksa Briha i deljenje nepravde su svakako golemo uticale na razvoj situacije. Nemac će ostati crnim slovima upisan u istoriju srpskog fudbala, ali i kao režiser najveće neparvde u dotadašnjem delu Svetskog prvenstva u Rusiji.

Tak posle toga smo se svi zapitali kako je moguće da Nemac svira Švajcarskoj u kojoj većinski deo stanovništva čine ljudi nemačkog porekla koji pričaju nemačkim jezikom. I kao da to nije dovoljno čelnicima FIFA, pa su za naredni meč Švajcaraca odredili sudiju iz Francuske?!

Stvarno zvuči neverovatno da posle onakvog kiksa sa Brihom, FIFA odredi Klemona Turpana iz Francuske za arbitra duela između Švajcarske i Kostarike. Jer, posle Nemaca, u Švajcarskoj je najviše Francuza, to je drugi najzastupljeniji jezik i još jedna komšijska zemlja.

Ali s obzirom da je na čelu FIFA Đani Infantino (Švajcarac), a da je šef sudijske organizacije Masimo Busaka (Švajcarac!) onda ništa ne treba da čudi u tretmanu švajcarske reprezentacije… A treba se podsetiti i da su Švajcarsi u prvom meču protiv Brazila postigli gol tako što je strelac Cuber pre toga napravio očigledan faul nad Mirandom.

Kotasrikanci, neka vam je Bog u pomoći…

DETONACIJA: Nikola Jokić – 146.500.000 dolara!!!

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close