FudbalStrani fudbal

BOMBETINA: Real PRIHVATIO 100.000.000 evra za Ronalda?!

Spread the love

Da li je došlo vreme da posle devet sezona Portugalac napusti Kraljevski klub?

Vest je objavio poznati španski Hosep Pedrerol u TV vestima El Čiringito de Hugones. Kontroverzna ličnost. Nije uvek pogađao sa informacijama sa stadiona “Santjago Bernabeu“. Ali težinu njegovoj informaciji daju urednici oba madridska sportska lista. I Marka i As su prenele ekskluzivnu informaciju: Real je prihvatio Juventusovu ponudu od 100.000.000 evra za Kristijana Ronalda!

Da li je informacija tačna? Teško je sada reći, ali očigledno da nekog dima ima. Navodno, nije u pitanju potreba Kraljevskog kluba da zaradi – jer novca ima da preliva – već želja igrača da posle devet sezona u Madridu promeni sredinu. Real mu je nudio povišicu, 30.000.000 evra, toliko navodno nudi i Juventus.

Nisu dakle finansije u pitanju. Ronaldo je u poslednje vreme nekoliko puta isticao nezadovoljstvo statusom u Madridu. Iako ga tamo veličaju u božanstvo, on je pomalo ljubomoran na Lionela Mesija, koji u Barseloni godišnje prima 50.000.000 evra, te Nejmara sa platom od 36.000.000 u Pari Sen Žermenu.

Real mu je prvo ponudio novi ugovor i povišicu na “samo“ 25.000.000 po sezoni što je Portugalac shvatio kao uvredljiv pokušaj da ga odobrovolje da ostane. Digao je Florentino Perez ulog za 5.000.000, ali se u priču umešao i Juventus.

Otkupna klauzula u Ronaldovom ugovoru iznosi okruglo MILIJARDU evra, ali to je ponajviše da bi se sprečio njegov odlazak u Barselonu. Zadužio je CR7 Kraljevski klub i pošteno je da mu izađu u susret ako želi da ode. Pomalo je čudno da Ronaldo bude više nego dvostruko jeftiniji od Nejmara, ali Portugalcu su već 33 godine. Za igrača tih godina ovo je prilično ozbiljna suma novca.

Pritom, već dugo se šuška da je Kraljevski klub baš Nejmara pikirao kao Ronaldovog naslednika. I odmah se znalo da bi Ronaldovo prisustvo u svlačionici verovatno onemogućilo taj posao. Prosto, Nejmar verovatno ne bi pristao na radikalno smanjenje zarade. A Ronaldo bi bio jako ljut ako ček na kraju meseca ne bi pokazivao da je najcenjeniji igrač u Madridu.

Možda je zaista vreme da se rastanu? A možda opet vidimo veleobrt. Ne bi bio prvi put kad su pitanju Real i Ronaldo.

TEŽAK PUT DO MUNDOBASKETA: OVO su rivali Srbije u DRUGOM krugu

loading...
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close