EngleskaFudbalStrani fudbal

NIJE SE DUGO ČEKALO: Poznata sudbina Aleksandra Mitrovića!

Spread the love

Rafa Benitez ima druge planove u Njukaslu

Svetsko prvenstvo je samo odložilo neminovan rastanak Aleksandra Mitrovića i Njukasla, ali po svemu sudeći golgeter srpske reprezentacije neće dugo čekati na konačno rešenje njegovog statusa. Ugledni Telegraf piše da je 23-godišnji napadač na koraj od permanentnog transfera u Fulam u kome je proletos briljirao kao pozajmljeni igrač.

Bilo je jasno da će Fulam zato pokušati da ga zadrži, a sada se čini da je dogovor na pomolu. U upravi kluba sa Krejven Kotidža ubeđeni su da su u načelu postigli dogovor sa kolegama sa Sent Džejms Parka. Ima istina još detalja da se utanače, ali čim se vrati sa kratkog odmora u Srbiji Mitrović bi trebalo da promeni klub.

Na ime obeštećenja Fulam če oplatiti oko 20.000.000 funti, odnosno oko 22.600.000 evra, pa će Mitrović postati najskuplje pojačanje u istoriji kluba. Do sada je taj rekord držao Kostas Mitroglu koga je Fulam 2014. doveo iz Olimpijakosa za 12.400.000 funti (tada oko 15.000.000 evra). Telegraf zaključuje da bi sve trebalo da bude završeno do kraja meseca. Uostalom, po novim pravilima prelazni rok u Engleskoj se završava pre prvog kola Premijer lige, odnosno 9. avgusta.

Novcem zarađenim od Mitrovića trener Svraka Rafa Benitez pokušaće da osveži navalu svog tima mada je prva ponuda za Nicinog Alasana Pleu odbijena, pošto ga Francuzi cene na oko 30.000.000 evra. U igri je i Vest Hem, koji trenutno nudi više. Njukasl se takođe namerio i na Čelsijevog krilog fudbalera Kenedija. Spreman je da potroši još 20.000.000 funti, ali bi ceo posao mogao da propadne ako Plavci ne odustanu od ideje da u ugovor ubace i klauzulu o pravu na otkup Kenedija nazad. Ti pregovori sporo teku, jer se još čeka da Roman Abramovič zvanično smeni Antonija Kontea i za novog šefa struke imenuje Mauricija Sarija.

BOMBA: Vilijan NAPUŠTA Čelsi i PRELAZI u Primeru!

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close