PROŠLE GODINE JE EVORTON ZA NJEGA NUDIO 20 MILIONA: Napadač na pragu Zvezde

Crvena zvezda se neće zadovoljiti angažovanjem Žonatana Kafua i to je odavno poznato. Pitanje na koje čekamo odgovor je – ko će biti novi špic crveno-belih? Nekoliko baš „jakih“ imena pominjalo se poslednjih dana (Hemed, Boaći, Soldano…)
Makedonski reprezentativac i prvotimac Palerma, navodno je jedna od opcija rukovodstva sa Marakane. Skopski mediji javljaju da bi najtrofejniji srpski klub rado u svojim redovima video Nestorovskog, ali kako nema finansijskih mogućnosti za otkup ugovora, radilo bi se najverovatnije o pozajmice na šest ili 12 meseci.

Podsetimo, Nestorovski je stigao na Siciliju pre dve godine iz Intera iz Zaprešića i odmah počeo da rešeta, pokazavši da 70 i kusur golova za tri godine u HNL-u nisu bila nikakva slučajnost. Dvocifren u Seriji A, pa dvocifren i prošle sezone u Seriji B. Dovoljno da se upecaju neki bogati evropski klubovi. Govorilo se na početku o Premijer ligi, Evertonu, ceni od 10, 15, čak i 20 miliona evra, da bi se na kraju završili s Atalantom, Bolonjom, Torinom… Zapravo, završilo se tako da Ilija Nestorovski nije otišao nigde.
„Nestorovski u Udinezeu? Nije ni blizu! Žao mi ga je, ali od toga nema ništa. Ne možete da ponudite tako smešnu sumu, pa još za pozajmicu. On je momak koji igra na visokom nivou, reprezentativac, ne treba tako da ga tretiraju. Ima još do kraja prelaznog roka, videćemo“, kazao je danas direktor Palerma Rino Foski.

Na njegove reči nadovezao se kontroverzni gazda kluba, mauricio Zamparini, dodavši da Nestorovski sigurno nije igrač za Seriju B, što bi moglo da znači da će Sicilijanci do do 31. avgusta ubrzano raditi na njegovoj propdaji. Jasno je, naravno, da je izbor sada značajno sužen. Pored toga što su kao opcije pootpadali Englezi, opd juče Zamparini ne može da računa ni na italijanske klubove.

Da li to može da znači da bi Crvena zvezda mogla da postane ozbiljna opcija za sjajnog napadača?