BOLJE NIJE MOGLO: Srbija RUŠI SVE pred SOBOM!?

Odbojkaši pobedili Argentinu sa 3:0 i približili sa na korak od završnog turnira na Svetskom prvenstvu

Odbojkašima Srbije smeši se plasman u završnicu Svetskog prvenstva, pošto su u Varni posle velike borbe savladali Argentinu sa 3:0 (25:18, 25:22, 25:22) u meču druge runde.

Ovim trijumfom selekcija Nikola Grbića ostala je sama na vrhu tabele grupe H, a da li će tako biti i večeras, ostaje da se vidi posle sudara Poljske i Francuske.

U svakom slučaju srpsku reprezentaciju u Varni očekuje derbi sa Poljskom za prvo mesto u grupi koje garantuje plasman na završni turnir u Torinu. A tamo će se, pored pobednika četiri grupe, naći i dve najbolje drugoplasirane ekipe.

Iako rezultat ne pokazuje tako, srpski odbojkaši morali su ozbiljno da se pomuče kako bi oborila na pleća borbene i žilave Gaučose.

Najviše problema Orlovi su imali u trećem setu, kada su Argentinci vodili čak sa 16:10 na drugom tehničkom tajm-autu, ali je Srbija uspela sjajnom napadačkom igrom u završnici ovog perioda da preokrene i reši meč u svoju korist.

Dražen Luburić je predvodio Orlove sa 14 poena, dva manje zabeležio je Marko Ivović, dok je Uroš Kovačević dodao još osam poena.

Kristijan Poglaen je imao deset poena za Gaučose, Lisandro Zanoti upisao je devet, a Fakundo Konte osam.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!