DAN ODLUKE: KOGA će ODABRATI UEFA!?

Savet evropske kuće fudbala danas će saopštiti konačnu odluku o tome ko će biti domaćin Evropskog prvenstva 2024. godine.

Odluka o domaćinu Evropskog prvenstva 2024. godine biće donesena tokom dana u Nionu, gde će Savet UEFA birati između dva kandidata koji su stigli do poslednjeg kruga.

Fudbalske federacije Nemačke i Turske imaće tokom dana svoje završne prezentacije, a konačna odluka Saveta UEFA očekuje se oko 15 časova.

Nemačka je kao organizator dva Mundijala i jedne kontinentalne smotre u blagoj prednosti u odnosu na Tursku koja nikada nije organizovala ovako veliko takmičenje.

Dobro je poznato da Nemci poseduju savršenu infrastrukturu, puteve, smeštajne kapacitete… Sa druge strane, adut Turaka moglo bi da bude sve ono što ta zemlja nudi turistima tokom letnje sezone.

Savet UEFA broji 16 članova ali će samo 13 danas glasati. Predsednici FS Nemačke i FS Turske nemaju pravo glasa, a prvi čovek švedskog saveza neće prisustvovati glasanju zbog bolesti.

Na dan glasanja niko sa sigurnošću ne može da tvrdi kakav se ishod očekuje. Lobiranje kao i uvek odrađuje deo posla pa se tako spekuliše sa su uz Nemce stali članovi Saveta iz Engleske, Portugala, Švajcarske i Mađarske.

Turci, sa druge strane, računaju na glasove članova Saveta iz Hrvatske, Ukrajine i Bugarske, a zanimljivo je i to da Italijani „sede na dve stolice“ jer izvršni direktor FS Italije podržava Nemce, a predsednik Evropske klupske asocijacije Andrea Anjeli Turke.

Ono što sigurno znamo jeste da se Evropsko prvenstvo posle Infantinovog eksperimenta koji ćemo videti za dve godine vraća starom formatu i da će biti održano u jednoj zemlji.

Nemačka ili Turska? Saznaćemo za nekoliko sati!

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!