DOKAZ KVALITETA: Evroligaš DOBIO po UŠIMA od Zvezde!?

Šampion Srbije preslišao aktuelnog šampiona ABA lige i osvojio trofej ABA Superkupa u Laktašima.

Prvi trofej u sezoni 2018/19 završio je na Malom Kalemegdanu!

Košarkaši Crvene zvezde mt:s „preslišali“ su Budućnost VOLI u finalu ABA Superkupa u Laktašima i slavili rezultatom 89:75 (28:16, 29:16, 21:23, 11:20).

Finalni meč ABA Superkupa više je ličio na igru mačke i miša, nego na okršaj finalista ABA lige iz prošle sezone.

Od prvog do poslednjeg minuta ekipa Milana Tomića dominirala je na terenu u svim segmentima ne ostavivši rivalu šansu da se vrati u utakmicu.

Budućnost je imala rezultatski priključak dok je Danila Nikolića služio šut za tri poena, a od trenutka kada je krilni centar Podgoričana izašao iz igre usledio je krah.

Crveno-beli su na krilima Stratosa Perperoglua do odlaska na odmor stekli prednost i praktično rešili pitanje pobednika nakon 20 minuta igre.

U timu Milana Tomića samo Filip Čović nije dobio minute, a od onih koji su ušli u igru Boriša Simanić nije uspeo da se upiše u strelce.

Najefikasniji pojedinac u pobedničkom sastavu bio je Muhamad Faje sa 14 poena, 4 skoka i 2 asistencije, a pratili su ga Maik Cirbes (13 pts, 6 sk), Stratos Perperoglu (12 pts, 4 as), Ognjen Dobrić (12 pts, 3 sk, 2 as) i Džo Regland (10 pts, 7 as).

Tim Aleksandar Džikića predvodili su Filip Barović sa 19 i Danilo Nikolić sa 16 poena.

Crveno-beli su na taj način osvojili trofej ABA Superkupa i bez poraza kompletirali pripremni period za novu sezonu koju će otvoriti duelom sa Cibonom sledećeg petka.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!