GORI SVE: ŠTA na SVE OVO kaže trener Partizana!?

Strateg Partizana priznao da nije mogao da vidi spornu situaciju sa svoje pozicije na terenu. Veruje Vladimiru Stojkoviću i „diže ruku“ za uvođenje VAR tehnologije.

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigrali su večeras nerešeno 1:1, u utakmici devetog kola Super lige Srbije, 158. „večitom“ derbiju.

„Čestitao bih igračima i jedne i druge ekipe, pogotovo mojim momcima, koji su bili izvanredni. Pokazali su veiku želju, htenje, borbenost, disciplinu u igri. Mogu da budem zadovoljan, ali ostaje žal za tim celim plenom. Dobro smo otvorili utakmicu, imali smo tu dozu agresije koja nam je nedostajala. Bili smo odlučni u tome, pomerali smo se, bili gusti, dosta šansi, ali samo jedan gol. Ponavljam, ostaje žal za celim plenom.

Znate kako, pisalo se svašta i mnogo lošeg o mojoj ekipi. Mislim da posle ove utakmice bi trebalo da imate, odnosno ti koji su tu radili imaju više poštovanja prema Partizanu. Mislim da je sada svima jasno da će se teško kladiti protiv Partizana“, rekao je Zoran Mirković.

Logično, usledilo je pitanje vezano za situaciju iz 73. minuta kada je Zvezda stigla do izjednačenja.

„Nije bilo teoretske šanse sa moje potzicije da vidim. Sudija koji je stajao na liniji je dosudio gol. Ostaje da mu verujemo, ali verujemo i golmanu Stojkoviću koji je rekao da nije gol. Ja nisam merodavan. Da vidimo da li imamo merodvan snimak“, kazao je trener Partizana.

Da li ste zbog ovakvih situacija za uvođenje VAR tehnologije?

„Kad se dešavaju konstante greške, ne pričam samo o Partizanu. Iz nedelje u nedelju viđamo nezadovoljne ljude, ekipe koje napuštaju teren, trenere koji napuštaju teren, ljude koji napuštaju srpski fudbal, a jedan od razloga je suđenje. Ako ljudi ne vide, ako nisu sposobni… Ja sam za VAR, navijam za to, ali ne vršim nikakav pritisak, ja sam sportista i takva vrsta pomoći mi zaista nije potrebna, a to ćete videti ako bude i protiv moje ekipe, ako bude i protiv interesa mog kluba“, poručio je Mirković.

Prvo poluvreme, da li je najbolja igra od kad ste vi tu i da li želite da ovako igra vaš tim?

„Jeste, upravo tako. Bili smo zaista izvanredni, sve što smo se dogovorili smo ispunili. Ponavljam, čestitam i Crvenoj zvezdi na fer igri“, istakao je strateg crno-belih.

Hoće li biti teško nastaviti ovako?

„Pričao sam u svlačionici upravo na tu temu. Mi moramo da igramo svaku utakmicu ovako. Samo ako igramo ovako, onda smo pravi. Kad igramo ovako, onda se dižemo i pojedinačno i kao ekipa“, rekao je Mirković.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!