HAOS U NJEMACKOJ: BAVARCIMA GORI pod NOGAMA!

Fudbaleri minhenskog Bajerna doživeli su poraz na premijeri šestog kola nemačke Bundeslige.

Na „Olimpijskom stadionu“ u Berlinu, Herta je bila bolja od minhenskog Bajerna sa 2:0 (2:0).

Prvi su pripretili gosti iz Bavarse, pucao je Boateng nakon centaršuta iz kornera, ali je njegov udarac glavom otišao pored gola Herte.

Igrao se 22. minut, kada je Herta po prvi put ozbiljno pripretila, šutirao je Salomon Kalu glavom, ali je Manuel Nojer zaustavio pokušaj bivšeg igrača Čelsija.

Ipak, samo minut kasnije, Džerom Boateng pravi prekršaj u svom kaznenom prostoru, a sudija Fric dodeljuje penal domaćinu.

Vedad Ibišević je preuzeo odgovornost, iskusni napadač iz BiH je savladao Nojera za 1:0.

U 39. minutu je dobru priliku za izjednačenje propustio Arjen Roben, Holanđanin je prihvatio jedan odličan centaršut, ali je neprecizno šutirao, lopta je otišla preko gola.

A onda, pred sa kraj prvog dela igre, igrao se 44. minut, kada je Lazaro pronašao Dudu, a ovaj je sa par metara zakucao loptu u mrežu nemoćnog Manuela Nojera za 2:0 u korist Herte. Slovak je u strašnoj formi, bio je ovo njegov peti gol u Bundesligi ove sezone i sa tim učinkom je prvi na listi strelaca, ispred klupskog kolege Ibiševića, koji je postigao gol manje.

Duda Herta
Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

U nastavku je Bajern svim silama pokušavao da dođe do gola, Alkantara je pipretio već u 50. minutu, ali je odbrana uspela da ga izblokira.

U 68. minutu, rezervista Gnabri preti nakon kornera, ali Kraft uspeva da ukroti njegov udarac.

Istakao se golman Herte i 11 minuta kasnije, kada je Sandro Vagner dobro pripretio, ali je Kraft bio veoma raspoložen, pa je uspeo da odbrani i njegov udarac iz veoma izgledne pozicije.

Bajern je dominirao, ali izabranici Nika Kovača nisu uspevali da pronađu put do mreže domaće ekipe.

Tako je ostalo i do kraja susreta, Herta je pripredila veliko iznenađenje, slavili su protiv aktuelnih šampiona i potvrdili da se nalaze u jako dobroj formi.

O njihovoj formi govori i stanje na tabeli, Bajern je i dalje prvi sa 13 bodova, ali sada i ekipa iz prestonice ima isti bodovni saldo, Bavarci imaju za +2 bolju gol razliku.

Mogli bi do kraja šestog kola da vidimo i smenu na vrhu, a u slučaju da pobede upišu Dortmund (gostovanje Leverkuzenu) i Verder (gostovanje Štutgartu), Bajern pada na poziciju tri, dok bi mogli da budu i četvrti, ukoliko Menhengladbah bude ubedljiv protiv Volfsburga.

MEC ZA FINALE: SRBIJA izbjegla POLJSKU!

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!