IDU NA POBJEDU: BIVSI igrac PARTIZANA optimistican PRED MEC!

Fudbaler Radničkog Petar Grbić rekao je danas da će se njegova ekipa pitati u duelu sa Partizanom, uprkos svim kvalitetima protivnika, i da je cilj pobeda i drugo mesto na tabeli.

Radnički će u nedelju dočekati Partizan u derbiju 10. kola Super lige Srbije.

„Pored svih njihovim kvaliteta, smatram da ćemo se dosta pitati. Trener Nenad Lalatović ih je odlično analizirao, predočio nam je kako treba da se postavimo na terenu, a mi apsolutno imamo snage i znanja da sve to sprovedemo u delu i osvojimo tri boda pred našom publikom“, rekao je Grbić u najavi utakmice.

Dve ekipe imaju po 20 bodova, pet manje od vodeće Crvene zvezde.

„Očekuje nas težak i zahtevan meč protiv jakog protivnika, ali smo svesni naših kvaliteta i činjenice da igramo kod kuće, tako da smo spremni da igramo najbolje što možemo i opravdamo trenutnu poziciju na tabeli. Ovo je svakako apsolutni derbi kola u Super ligi Srbije jer će se sastati ekipe koje imaju identičan skor u prvih devet i imaju najviše moguće ambicije u nastavku sezone“, kazao je Grbić.

Crnogorski fudbaler je tokom karijere nastupao za Partizan, klub za koji „ne bi puno trošio reči“, jedan od dva najveća u Srbiji.

„Iza njih je jedna vrhunska utakmica protiv Crvene zvezde, dobro smo mogli da vidimo sve njihove vrline i znamo koliko je težak izazov pred nama. Ipak, verujem u Radnički, igramo sve bolje i bolje kako sezona odmiče i očekujem da nastavimo niz pozitivnih rezultata“, naveo je on.

Po njegovim rečima, Partizan je znatno napredovao kao tim od kako ga je preuzeo Zoran Mirković.

„Agresivni su, disciplinovani, svaki igrač zna šta treba da radi na terenu, što se najbolje videlo u duelu sa Zvezdom. Imaju i pojedince koji odskaču, kao što je Marko Janković, koji je po meni najbolji fudbaler naše lige“, dodao je.

Petar Grbić je rekao da Radnički „sjajno funkcioniše“ kao ekipa.

„Trebalo je malo vremena da se sve kockice sklope jer je na početku sezone bilo puno novajlija, a sada mi je mnogo žao što u dvomeču sa Makabijem nismo bili ovako uigrani, pošto sam ubedjen da bi krajnji ishod bio drugačiji. U naletu smo, igramo odlično, oborili smo klupski rekord i mislim da ova ekipa može još bolje od ovoga“, rekao je Grbić.

Utakmica između Radničkog i Partizana igraće se u nedelju od 19.00 na stadionu Čair u Nišu.

OTVORIO DUŠU: ŠTA KAŽE Jovičić o POZIVU za reprezentaciju!?

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!