LJUBIMAC DELIJA RASPALIO INTERNET: Nek nas se plaše Nejmar, Mpape, Kavani, Salah, Mane, Firmino i ostali!

Kapiten fudbalera Crvene zvezde Vujadin Savić rekao je danas da veruje da crveno-beli i ove sezone mogu da zadrže epitet jedne od najboljih evropskih odbrana.

„Svoju dominaciju u odbrani pokazali smo i prošle sezone u Ligi Evrope kada smo u grupi sa Arsenalom, BATE Borisovim i Kelnom primili samo dva gola. Verujem da i ove sezone možemo da zadržimo epitet jedne od najboljih evropskih odbrana“, rekao je Savić za klupski sajt.

Zvezda je prošle sezone u kvalifikacijama za Ligu Evropa primila osam golova u četiri kola. Ove sezone, u kvalifikacijama za Ligu šamiona, ekipa iz Ljutice Bogdana je primila duplo manje pogodaka na osam mečeva.

Savić je istakao da je ponosan na celu ekipu, ne samo na saigrače iz odbrane.

„Naravno da se mi iz poslednje linije malo više ponosimo činjenicom da smo ove sezone primili duplo manje golova. Sigurno je takav rezultat posledica odličnog rada i boljeg poznavanja igrača. Medjusobno smo se uigrali, a i imali smo više vremena da se naviknemo na ono što šef stručnog štaba Milojević traži od nas i da to mnogo lakše primenimo na terenu“, rekao je Savić.

„Došli su i novi igrači, koji su se odlično uklopili. Konkretno Degenek je moj par na terenu i zaista se mnogo dobro razumemo“, dodao je Savić.

Razlog za bolju statistiku u odnosu na prošlu sezonu Filip Stojković vidi u tome što je Zvezda prošle godine odbranu pravila u hodu.

„Nismo svi bili tu od početka kvalifikacija, menjali su se i štoperi i bekovi. Pred ovu sezonu smo imali vremena da se uigramo i naviknemo jedni na druge na terenu. Gotovo identična postava u poslednjoj liniji odigrala je svih osam utakmica u kvalifikacijama za Ligu šampiona i tu leži naša snaga“, rekao je Stojković.

On je dodao da je njegovoj ekipi mnogo značilo i prošlogodišnje iskustvo.

„Iskustvo stečeno protiv vrhunskih evropskih timova nam je pomoglo da unapredimo našu odbranu i da ove sezone budemo još bolji“, rekao je Stojković.

Isto misli i Miloš Degenek, koji je proteklu Zvezdinu sezonu u Ligi Evrope pratio kao navijač.

„Stičem utisak da je to prošlogodišnje iskustvo igranja u Evropi mnogo značilo ekipi“, rekao je Degenek.

On je kazao da su novajlije brzo uklopile i da su svi shvatili ozbiljnost zadatka.

„Pred nama je Liga šampiona, znamo da odbrana mora da bude najčvršća do sada. Kolektivno se odlično branimo, ali tu ne smemo da zaboravimo da istaknemo Borjanovu važnost za ovu ekipu. On brani i nemoguće stvari. Nama iz poslednje linije mnogo pomažu i igrači sredine terena, iskustvo Nenada Krstičića i borbenost Branka Jovičića su naši ogromni aduti. I krila i špicevi su nam jako bitni, svi se zajedno branimo“, zaključio je Degenek.

BIVŠI FUDBALER ZVEZDE: „Ustao sam na pola večere da gledam Zvezdu, ljudi su me gledali u čudu!“

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!