MNOGO SLIČNOSTI IZMEĐU OVIH DERBIJA: Međutim, jedna RAZLIKA postoji!

Oba puta igralo se u Humskoj, oba puta bilo je 1:1, ali…

 

Nekako smo juče na ovim stranicama i naslutili ishod sinoćnjeg 158. večitog derbija, s obzirom da je rezultat 1:1 najčešći u okršajima “večitih rivala“, a posle njihovog najnovijeg dvoboja stiglo se do brojke od čak 25 derbija koji su završeni pomenutim rezultatom.
Isti rezultat bio je i u 135. derbiju, odigranom 2009. godine, takođe u Humskoj, a ono što posebno povezuje ova dva derbija jesu slične sporne situacije, sa različitim epilogom.
Svi ste već upoznati kolika se prašina podigla među navijačima Partizana zbog sinoćnjeg Zvezdinog izjednačujućeg pogotka, i dalje traju i polemike, ali i matematički proračuni situacije u trenutku kada je golman Partizana Vladimir Stojković zaustavio udarac Ričmonda Boaćija.
Mišljenja su i dalje podeljena – jedni tvrde da je gol “čist kao suza“, drugi su uvereni da nema govora o pogotku, a devet godina ranije situacija je bila obrnuta.
Partizan je tada pri rezultatu 0:1 imao odličnu priliku za izjednačenje, ali je posle Bogunovićevog šuta lopta izbijena sa gol linije – ili iza nje.
Po proceni arbitra, lopta tada nije prešla liniju, nije bilo ništa od Partizanovog izjednačenja, ali se ono ipak dogodilo u poslednjim trenucima utakmice, kada je Moreira postigao prelep gol za konačnih 1:1.
Screenshot: YouTube/Crni Guja
135 derbi
http://maxsport.today/2018/09/nova-sporna-situacija-sada-se-zvezda-buni/
<strong><a href=“https://www.facebook.com/maxsport.rs/?fref=ts“ target=“_blank“>LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!</a></strong>