NOVICKI ITEKAKO VERUJE U DONČIĆA: Evo šta se njemu DOPADA u igri DONČIĆA!

Legenda Dalas Maveriksa Dirk Novicki vrlo pohvalno je govorio o novoj akviziciji franšize iz Teksasa, Luki Dončiću.

 

Novicki je već posle par meseci procenio da će mladi Slovenac biti impresivan u najjačoj ligi sveta.

Sjajno dobro barata loptom za igrača te visine. Neverovatan je u ‘pik end rol’ igri, već sada fenomenalno vidi teren, a ima i dobar šut ako mu date vremena da se namesti. Mislim da smo dobili sjajnog igrača za dug, dug period – izjavio je Novicki u jednoj radio emisiji.

Ipak, ne želi da mu stavlja pritisak već u prvom sezoni.

– Meni je za adaptaciju bila potrebna čitava jedna sezona. Učinićemo sve da mu pomognemo da se razvije, da uči i da se zabavlja igrajući, tako da kroz nekoliko godina vidimo ono najbolje od njega. Jer, zaista je ogroman talenat. Njegova vizija terena i sposobnost dodavanja su nešto što nikada nisam video od jednog 20-godišnjaka.

Novicki smatra da je Dončić bolji od njega kada je bio u tim godinama.

– Naravno. Ja sam imao solidan šut, ali nisam imao to razumevanje igre, čitanje ‘pik end rola’… sve te stvari koje rade Kris Pol i drugi. Mislim da će Luka biti zabavan za gledanje, naročito u saradnji sa našim centrima. Cepaće odbrane na pola – poručio je Novicki.

 

BEZ PORAZA ZA SAD: Evo koji momci su najzaslužniji za novi TRIJUMF!

 

<strong><a href=“https://www.facebook.com/maxsport.rs/?fref=ts“ target=“_blank“>LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!</a></strong>