SPREMA SE DERBI: ZNATE li KOLIKO je Zvezdin tim SKUPLJI od Partizanovog?!

Podaci na najrelevantnijem portalu koji se bavi procenom vrednosti fudbalera i timova govore da Partizan predstojeći „večiti“ derbi dočekuje u podređenom položaju.

Predstojeći 158. „večiti“ derbi mogao bi da odredi dalji tok prvenstva iako se radi o utakmici 9. kola domaćeg šampionata i tek prvom međusobnom okršaju Crvene zvezde i Partizana.

Aktuelni šampion Srbije sa utakmicom manje u odnosu na „večitog“ rivala ima dva boda više od Partizana i drži lidersku poziciju na tabeli sa skorom 7-7 i gol razlikom 22:3.

Uoči 158. „večitog“ derbija stvoren je opšti utisak da razlika u kvalitetu dva tima nikada nije bila ovako velika, a to potvrđuju brojke sa specijalizovanog sajta „Transfermarkt“.

Crvena zvezda ima više igrača u rosteru, veći broj stranaca, veći broj reprezentativaca, a ujedno i duplo skuplji tim u odnosu na Partizan.

Procena je da Zvezdin tim trenutno vredi 43,9 miliona evra, što je duplo više u odnosu na Partizanov. Vrednost Partizanovog tima trenutno se procenjuje na 21.5 miliona evra.

Najveću vrednost u Zvezdinom timu imaju Ričmond Boaći, Džonatan Kafu i Marko Marin, dok u klubu iz Humske samo Danilo Pantić i povređeni Zoran Tošić mogu da pariraju velikom broju igrača iz protivničkog tima.

Navijače više od ovoga brine to što i sami smatraju da dobar deo fudbalera koji nose crno-beli dres nemaju kvalitet za Partizan, ali to ne menja činjenicu da će podržati ekipu u duelu sa „večitim“ rivalom.

Mnogo puta je u prošlosti govoreno da u „večitim“ derbijima“ nema favorita, ali sada treba biti objektivan i reći da je prednost na strani Crvene zvezde, što svakako ne znači da tim Vladana Milojevića može da računa na sigurnu pobedu.

Duel 9. kola Super lige Srbije između Partizana i Crvene zvezde igra se 23. septembra od 19 časova.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!