USKORO STARTUJE: Ko je favorit da osvoji Evroligu, i gde je tu Budućnost!

Bliži se početak nove košarkaške sezone, kakve su prognoze kada je Evroliga u pitanju?

Nova sezona Evrolige startuje 11. oktobra, titulu brani madridski Real, a za razliku od prethodnih godina, u elitnom takmičenju nećemo moći da gledamo nijedan srpski klub, s obzirom da se preko ABA lige plasmana u Evroligu domogla podgorička Budućnost.

Dvadesetak dana pre početka takmičenja, italijanska “Gazeta delo Sport“ objavila je svoju prognozu favorita za osvajanje titule prvaka Evrope u sezoni 2018/19.

Njihova procena je da je Obradovićev Fenerbahče prvi favorit, a za njim slede CSKA, Panatinaikos, Olimpijakos, Efes, Himki i Barselona.

Kada je u pitanju ekipa Budućnosti, ona je predstavljena kao potpuni autsajder i najlošije rangirana ekipa, iza debitanta Gran Kanarije, koja je svrstana na 15. poziciju.

“Budućnost se vraća u Evroligu posle skoro 20 godina, a evropsko iskustvo je stigala takmičenjem u Evrokupu, u kome je učestvovala devet godina i tri puta stizala do četvrtfinala.

Zadržala je kostur tima, kome je dodala Arona Krafta, nekadašnjeg igrača Trenta, Edvina Džeksona, koji je prošle sezone bio u Barseloni. Zvezda tima je Erl Klark, igrač sa 276 utakmica u NBA“, navodi se u predstavljanju ekipe Budućnosti.

U prvom kolu Evrolige, 11. i 12. oktobra, sastaće se:

CSKA – Barselona
Panatinaikos – Makabi
Bajern – Efes
Real – Darušafaka
Budućnost – Armani Milano
Himki – Olimpijakos
Žalgiris – Baskonija
Fenerbahče – Gran Kanarija.

ŠPANCI U ČUDU: Ovo nisam video NIGDE u svetu, samo na Marakani!

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!