VELIKI DELIJA: Đoković ima PORUKU za Zvezdu!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković kazao je da klub Zvezdine veličine zaslužuje da bude deo evropske elite.

Fudbalski klub Crvena zvezda ugostio je u subotu uveče najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića. Vatreni navijač crveno-belih pratio je duel sa Radnikom iz Surdulice koji je Zvezda dobila sa ubedljivih 6:0.

„Jako sam srećan, nisam imao mnogo puta prilike da prisustvujem utakmicama u poslednjih četiri, pet godina zbog dosta putovanja. Svaku priliku koristim da pogledam košarkašku ili fudbalsku utakmicu. Vlada velika euforija među navijačima jer se Zvezda kvalifikovala za Ligu šampiona prvi put posle toliko godina. Nažalost, neću biti u mogućnosti da ih bodrim uživo jer moram da putujem, ali ukazala se prilika da dođem na stadion i imao sam tu čast da ih vidim pred utakmicu. Bio sam u svlačionici, razmenili smo par lepih reči. Ja njih pratim i podržavam, bilo mi je drago da i oni mene prate“, rekao je Novak Đoković posle meča.

Zbog obaveza koje ima Novak ne dolazi često u Beograd ali je sinoć prisustvovao „maloj“ utakmici i tako dao primer navijačima Crvene zvezde.

„Svi vrlo dobro znamo veličinu Crvene zvezde kao kluba. Posle ratova i svega što se događalo devedesetih možda se izgubio žar da navijači dolaze na svaku utakmicu, ali ovim ulaskom u Ligu šampiona se ponovo taj duh vratio. Ako ja mogu kao zvezdaš da pozovem sve ostale zvezdaše da prisustvuju svakoj mogućoj utakmici to ću i učiniti. Podržite momke, oni su pokazali borbenost koja im je i trasirala put do Lige šampiona“, dodao je Đoković

Već u utorak Crvena zvezda dočekuje Napoli na stadionu „Rajko Mitić“. Evo šta Nole poručuje Zvezdinim igračima pred taj meč.

„Oni sve znaju, nemam ništa pametno da im kažem, samo da ih podržavam i da im šaljem svu moguću pozitivnu energiju. Neka budu ono što su bili i do sada, da ostanu borbeni i posvećeni, da gaje timski duh koji ih je i doveo dovde. Oni su šampioni, to su i pokazali. Jako mi se svideo njihov pristup ovoj utakmici. Imao sam jedinstvenu priliku da budem uz njih, da gledam zagrevanje i da uđem u svlačionicu. Posmatrao sam ih jer vrlo lako može čovek da se izgubi u toj euforiji oko Lige šampiona, ali oni su pokazali da su velika ekipa, da su posvećeni sledećem koraku što je odlika velikih igrača“, istakao je srpski teniser.

Tokom jučerašnjeg druženja sa fudbalerima Crvene zvezde Novak Đoković im je ispričao anegdotu koja će biti zanimljiva i navijačima.

„Pričao sam im tu anegdotu kako sam pratio poslednjih dvadeset minuta utakmice u Salcburgu. Bio sam u kolima u Njujorku, morao sam da parkiram auto sa strane jer nisam mogao da gledam u telefon dok vozim. Uključio sam sva četiri žmigavca i onda kao i svi ostali zvezdaši pod nekom pozitivnom iščekivao taj kraj. Kada je sudija svirao kraj slavio sam kao i mnogi širom sveta. Bio je to poseban trenutak jer se dugo iščekivao, jer klub kakav je Crvena zvezda zaslužuje da bude u najelitnijem evropskom takmičenju“, poručio je Novak.

Do kraja godine Novaka Đokovića čeka još dosta obaveza na teniskim terenima širom sveta ali je obećao da će probati da dođe makar na jednu od šest utakmica u Ligi šampiona.

„Mislim da nije potrebno da dodatno stavljam pritisak na momke. Oni su ostvarili izvanredan uspeh, prvi put u poslednje skoro tri decenije. Treba im čestitati na tome, slaviti taj praznik fudbala jer dolaze tri neverovatne evropske ekipe u Beograd. Koliko sam čuo, sve su karte rasprodate za svaku utakmicu. Ja ću se potruditi da dođem barem na jednu utakmicu, da prisustvujem ovde ili u gostima. Definitivno ću biti na jednoj od njih, neću propustiti sve. Što se rezultata tiče, momci su ga već postigli, sve ostalo je bonus, barem u mojim očima, a verujem i kod svih drugih navijača“, završio je Đoković.

RASPALIO DELIJE: Boaći ima PORUKU za Napoli!

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!