ZA NOVAKA OVO NIJE OBIČNO FINALE: Eventualna titula Đokovića IZJEDNAČAVA sa jednim od najvećih!

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић и Аргентинац Хуан Мартин Дел Потро састају се вечерас у финалу УС опена, 19. пут један против другог, али први пут у једном грен слем финалу

 

Ђоковић води у међусобном скору 14-4, а у Њујорку ће играти своје осмо финале, за трећу титулу, укупно 14. на грен слемовима, чиме би се изједначио са легендарним Американцем Питом Сампрасом.
Са друге стране, Дел Потро има само један грен слем трофеј и то баш на УС Опену, када је 2009. године у финалу савладао Роџера Федерера.
– Никада се нисмо срели у грен слем финалу, то је новост, али смо играли 18 пута један против другог. Он је врхунски тенисер и уверен сам да ће бити узбудљиво финале – изјавио је Ђоковић, који има сјајну прилику да се реваншира Дел Потру за поразе на старту ОИ у Рију и Лондону, у мечу за бронзу.
Дел Потро уочи меча поручује да је Ђоковић фаворит.
– Биће то тежак задатак. Сигурно је да обојица јако желимо победу, Новак је већћосвојио Вимблдон и игра јако добро. Он је фаворит – истакао је Дел Потро.
Финале је на програму од 22 сата по средњеевропском времену.
http://maxsport.today/2018/09/macvan-opet-povredjen-ali-evo-kako-on-gleda-na-povredu-koja-mu-se-dogodila/
<strong><a href=“https://www.facebook.com/maxsport.rs/?fref=ts“ target=“_blank“>LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!</a></strong>