ZAPALIO SVE: Novica u SVOM STILU!?

Kapiten KK Partizan NIS Novica Veličković još jednom je pokazao zašto slovi za klupsku legendu. Evo šta očekuje od nove sezone i svojih saigrača.

Kapiten košarkaša Partizana Novica Veličković rekao je da nema i ne želi da ima neka posebna očekivanja od predstojeće sezone, ali je istakao da će se crno-beli boriti do kraja.

„Nemam očekivanja, niti želim da ih imam. Želim da idemo utakmicu po utakmicu i da izborimo plej-of, gde je sve moguće“, rekao je Veličković novinarima u Beogradu pred početak nove sezone u ABA ligi.

Veličković je naveo da nije potrebno mladoj ekipi stvarati dodatni pritisak, kad već „grb Partizana sam po sebi nosi veliki pritisak“.

„Voleo bih da imamo ispunjenu halu, da imamo podršku, da oni s energijom kakvu bi trebalo da imaju, dižu tu publiku na noge. Jednostavno, da se oseti pozitivna atmosfera, koja će nam pomoći da pravimo određene rezultate. Mislim da jedni bez drugih ne možemo. Ali, da kažem sad da ćemo ne znam šta uraditi… Mlad smo tim, borićemo se, ići ćemo ‘do koske’, pa dokle nas to bude odvelo“, rekao je on.

Veličković je zbog problema s leđima propustio pripremne utakmice Partizana u Španiji, kao i ABA Superkup u Laktašima, a neće biti u sastavu ni za meč protiv Cedevite na otvaranju nove sezone u regionalnom takmičenju.

On je naveo da je povredu „donekle sanirao“ i da se nada da će se što pre vratiti na parket da pomogne saigračima.

„U godinama sam kada mi uklapanje u tim ide dosta brže. Na meni je samo da dosegnem njihov nivo, ako je to uopšte moguće… Nemam više ni pritisak da moram ovo ili ono… U službi sam tima i Partizana. Jedino što želim je da se ovaj klub vrati na mesto koje mu pripada. To je jedini moj zadatak. Sad, kada ću se ja vratiti da im pomognem u tome, nadam se što pre“, rekao je Veličković.

Govoreći o timu Partizana, Veličković je kazao da je ekipa dosta mlađa, da ima mnogo novih igrača.

„Svi oni treba da prodju neko navikavanje na zahteve trenera, dosta je mlađa ekipa i svako treba da prihvati svoju rolu. Tome su i služile utakmice u Španiji. Meni ti porazi nisi bili tragični. Igrali su protiv evroligaša, koji su na okupu dosta dugo. Za mladog igrača je bitno da vidi gde se trenutno nalazi, možda i da malo spusti mišljenje o sebi, da vidi koliko treba da radi da bi došao na taj nivo“, rekao je on.

Kapiten Partizana je naveo da su novajlije u timu „dobri momci“.

„Ima materijala, ima potencijala, što je meni i najdraže, da Partizan radi ono što je uvek radio, a to znači da se vrati načinu na koji je pravio svoje ime i osvajao titule. To je kroz mladost i kroz energiju koja vuče ovaj klub“, rekao je Veličković.

Partizan se u dobrom svetlu predstavio u Laktašima, odigrao je dve sjajne utakmice, sa puno energije. Veličković se slaže da je energija na terenu bila dobra, ali je istakao da ne razume zašto se to potencira i da Partizan uvek treba tako da igra.

„Ne vidim zašto bi se iko hvalio time. Počeli smo mnogo da hvalimo neke stvari koje se u košarci podrazumevaju. Borba mora uvek da bude tu i to je ono što ti na kraju donosi prevagu i pravi karijeru. Imali su energiju i svidelo mi se, ali to treba da bude standard. Jedino može da bude iznad toga, nikako ispod“, rekao je Veličković.

Partizan novu sezonu u ABA ligi počinje gostovanjem Cedeviti u Zagrebu. Utakmica je na programu u subotu od 20.00.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!