ČESTITAO POBEDU I JOŠ NEŠTO: Trener Galatasaraja OVO REKAO o Marku Ivkoviću!

Crveno-beli ubedljivi protiv turskog tima.

Galatasaraj je ubedljivo poražen od Crvene zvezde u Beogradu, a trener turskog tima Ertugrul Erdogan priznao je da je njegova ekipa odigrala najlošiju utakmicu u dosadašnjem delu sezone.

– Čestitam Crvenoj zvezdi i treneru Tomiću, ovo je bila jedna od naših najlošijih predstava od početka sezone. Počeli smo jako loše u prvoj četvrtini i nismo bili u šansu da se približimo Zvezdi i vratimo u utakmicu. Odbrambeno nismo nikako reagovali, čak i na mnogo situacija jedan na jedan, kao i u građenju i pozicioniranju za skokove, a sa druge strane nismo imali nikakvu ideju u napadu kako da se ponašamo na terenu. Ne znam zašto ali nisu želeli da dele loptu između sebe, igrali smo u žurbi. Nije bilo nikakve organizacije osim u nekoliko minuta. Jasno je da kada igrate protiv Crvene zvezde morate da igrate na mnogo višem nivou, mnogo bolje defanzivno i da više delite loptu. Dobili smo večeras dobru lekciju o evroligaškoj košarci – rekao je Erdogan.

Konferencvija nije mogla da prođe bez pominjanja Marka Ivkovića ubijenog u Istanbulu 2014. pre evroligaškog meča Zvezde i Galatasaraja. Erdogan nije ni od te teme bežao, a istakao je da to što se dogodilo tada nije uticalo na pripremu utakmice.

– Iskreno nam je žao zbog onoga što se desilo u prošlosti, ja tada nisam bio trener Galatasaraja, ali to je bio tužan trenutak za sve. Ovde ja osećam pritisak kao i uvek, dolazio sam i ranije kao trener Fenerbahčea, ali nije bilo pritiska te vrste i na taj način. Nismo uneli neizvesnost u utakmicu, a navijači su mogli da slave već posle prve četvrtine jer smo zaostajali – zaključio je Erdogan.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!