DELIJA RUŠI PARTIZAN: A ŠTA na TO KAŽU Grobari!?

Iako oslabljen, Zenit znatno bolji tokom prvog poluvremena u “Pioniru“.

Posle prvog poluvremena utakmice drugog kola Evrokupa, ruski Zenit pred oko 6.200 navijača u Beogradu vodi protiv Partizana sa 46:39.

Počelo je poenima Vanje Marinkovića sa linije slobodnih bacanja, a onda kreće serija gostiju od 10:0, pa je trener Partizana Nenad Čanak reagovao tajm-autom.

Crno-beli su uspeli da prekinu tu seriju, prišli su na “minus dva“, ali Zenit ponovo uvećava razliku na pet do sedam poena u svoju korist.

Predvođen Vanjom Marinkovićem, Partizan krajem prve i početkom druge četvrtine ponovo hvata priključak, uspeo je i da povede sa 26:24, ali onda opet veliki pad u igri domaćih, još jedna serija od 10:0 za Zenit i do kraja prvog poluvremena gosti nisu dozvolili Partizanu da im se ponovo rezultatski približi.

Zanimljivo je da je jedan od najzapaženijih u timu Zenita njihov novi plejmejker Gal Mekel, koji je juče potpisao ugovor sa njima, a već večeras je debitovao i u prvom poluvremenu je upisao četiri poena i čak sedam asistencija. Uz njega, najraspoloženiji u Zenitu su Rejnolds sa 13 i Atof sa 10 poena.

Najefikasniji u Partizanu posle prvog poluvremena je Vanja Marinković sa 10 poena, prate ga Lendejl sa osam i Gagić sa šest.

Ono što najviše brine navijače Partizana jeste igra plejmejkera Markusa Pejdža, pogotovo u odbrani. On je u prvom poluvremenu upisao dva poena, dve asistencije i dva skoka.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!