EVROLIGA: Pobeda za ISTORIJU!

Pengos imao šut za pobedu u poslednjoj sekundi…

Budućnost, Makabi, Barselona… Tri tima koja posle dva startna kola imaju dva poraza u Evroligi. Ekipa našeg Svetislava Pešića bila je deo istorije večeras, pošto je postala prvi tim kojeg je Gran Kanarija pobedila u Evroligi – 87:86 (18:26, 26:18, 20:25, 23:17).

Ni jedni ni drugu u prvom kolu nisu imali šta da traže, Barsa protiv CSKA u Moskvi, momci iz Las Palmasa na gostovanju Željkovom Feneru, pa su ovaj meč danas videli kao priliku za „vađenje“. Kataloncima je to dosta dobro išlo, držali su meč pod kontrolom u većem delu, ali onda su u finišu vezali nekoliko grešaka i dozvolili domaćinu da zapali atmosferu u dvorani koja će ove sezone oboriti mnoge veliklane na pleća. To je sasvim sigurno posle večerašnjeg izdanja ponajboljih navijača u Španiji.

Junak istorijskog trijumfa Gran Kanarije je Klevin Hana, momak koji je na tri sekunde pre kraja pogodio oba penala i doneo poen prednosti svom timu. Pešić je pozvao tajm-aut, „nacrtao“ akciju za Kevina Pengosa, ali ovaj ubacio sa polu distance i veliko slavlje moglo je da počne.

U domaćem sastavu pored Hane sa 14 poena istakli su se Kristofer Evans sa 19, odnosno Di Džej Strouberi i Kim Tili sa po 13. Kanarija je za dva bila na blizu 60 odsto, a za tri na 44. U gostujućem sastavu dvojica ili eventualno trojica igrača vredna pomena – Kajl Kjurik je brojao je do 24, Ante Tomić do 18, a Pengos do 11. Podbacili su, pre svega šuterski, Singlton (0/5 za dva, 2/7 za tri), odnosno Ertel (1/5 za dva).

SVET U ŠOKU: Mažić dosudio NEPOSTOJEĆI penal!?

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!