GOTOVO: Amerikanac POTPISAO za Partizan!

Ono što je bilo prethodnih dana najavljivano, sada je dobilo i zvaničnu potvrdu. Nekadašnji član LA Lejkersa Entoni Braun je novi košarkaš Partizana. On je parafirao ugovor sa klubom iz Humske do kraja sezone, a taj transfer uskoro će da bude obledanjen i na sajtu našeg najtrofejnijeg kluba.

Braun će na taj način postati sedmo pojačanje ekipe Nenada Čanka u ovoj sezoni. Bivši košarkaš nekoliko NBA klubova trebalo bi da doputuje u srpsku prestonicu za nekoliko dana, a u novom dresu mogao bi da debituje već protiv Zadra u okviru petog kola Jadranske lige.

Nema sumnje da je Nenad Čanak posle Stefana Jankovića dobio još jedno veliko pojačanje koje će mu pomoći da ostvari ovogodišnje ambicije. A pre svega da stabilizuje tim posle poraza od Krke u okviru regionalnog takmičenja.

Braun je diplomac univerziteta Stenford, a na draftu 2015. godine su ga kao 34. pika izabrali Los Anđelese Lejkersi. Tamo je odigrao jednu sezonu, a zatim je branio i boje Orlando Medžika, Minesote i Nju Orleansa.

U dosadašnjoj karijeri sakupio je 41 meč u NBA ligi sa prosečnim učinkom od 3,9 poena i 2,5 skokova. Prošle sezone je u Razvojnoj ligi nastupao za Ajova Enerdži gde je postizao 18,9 poena po utakmici.

 

KAO MALI SANJAO ENFILD! Fudbaler Zvezde ISKREN!

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!