GROBARI ZADOVOLJNI: Bivši košarkaš Partizana DEMOLIRAO Evroligaša!

Veliko slavlje ekipe Dejana Radonjića – 80:79

Poraz od Efesa je izbrisan i zaboravljen! Bajern je pokazao da nije zalutao u Evroligu. Ekipa Dejana Radonjića savladala je šestostrukog prvaka Evrope Panatinaikos u Audi Domu i stigla do premijernog trijumfa u elitnom takmičenju, a ključnu ulogu u finišu utakmice imao je srpski reprezentativac Vladimir Lučić, koji je prvo pogodio važne poene pri rezultatu 78:77, a onda je presekao loptu poslednjem napadu grčkog velikana i sprečio Devina Bukera da postane tragičar utakmice zbog dva promašena slobodna bacanja pet sekundi pre kraja meča – 80:79 (20:20, 20:21, 16:17, 24:21).

Nemački tim je odigrao daleko bolje i požrtvovanije u poslednjih nekoliko minuta i to mu se vratilo na pravi način. Igrač utakmice bio je odlični Nihad Đedović, koji je postigao 19 poena, ali ne samo to, preuzimao je odgovornost u kritičnim trenucima, a po potrebi je i prenosio loptu u polje protivnika. Ipak, u onim odlučujućim momentima zablistao je Lučić.

Panatinaikosu je tokom čitave utakmce nedostajao pojedinac koji bi postigao ključne poene i poveo ekipu ka pobedi, tek pri kraju tu ulogu je preuzeo Kit Lengford, ali su ostali važni igrači ovog tima praktično prespavali utakmicu.

Stefan Jović je odigrao 25 minuta i zabeležio po četiri poena i skoka, uz pet asistencija. Nemanja Dangubić se nije upisao u strelce za nešto više od tri odigrana minuta.

BOMBA U HUMSKOJ: Košarkaši Partizana PONOVO pred 22.000 ljudi!

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!