IPAK PORAZ: Zvezda „PROKOCKALA“ pobedu!?

U četvrtom kolu Evrokupa košarkaši Crvene zvezde mts gostovali su u Breši poslednjeplasiranoj ekipi u grupi A.

Košarkaši Crvene zvezde mts doživelu su prvi poraz u tekućoj sezoni, kako je Breša bila bolja od pulena Milana Tomića rezultataom 69:61.

Neverovatno je Zvezda otvorila meč, lako su pronalazili rešenja u napadu, pogađali su sve šuteve, dok je Breša sa druge strane bila veoma neorganizovana, pa je za tili čas šampion Srbije stekao ogromnu prednost.

Nakon samo pet minuta igre u prvom periodu, rezultat je bio 24:2 u korist „crveno-belih“, Bili Beron je ubacio 13 poena, gotovo nestvaran početak za srpski tim.

Ali je onda Milan Tomić napravio par izmena, izveo je iz igre Džoa Reglanda, sa druge strane je iskusni Mos pokrenuo Brešu i krenuli su problemi za „crveno-bele“.

Malo po malo gosti su topili deficit, na prvi odmor otišlo se sa +16 u korist Zvezde.

A onda, horor igra srpskog šampiona, usledila je serija domaćina od 14:1, Zvezda je u tom periodu imala 10 izgubljenih lopti.

Tražio je Tomić dobitnu petorku, ali je nije pronalazio, Breša dolazi i do preokreta i na odmor odlazi sa prednošću od pola koša, bilo je 39:38 za domaćina.

Treći kvartal dobro otvaraju „crveno-beli“, vezuju šest poena i dolaze do nove prednosti.

Ipak, ponovo je usledio pad u igri Zvezde, postižu još samo šest poena do kraja kvartala, Breša se razigrala, a nakon trojke Alena u poslednjim sekundama domaćin odlazi na poslednji odmor sa šest poena prednosti.

Velike probleme imale su obe ekipe na startu odlučujuće četvrtine, skoro pet minuta nije bilo poena na obe strane, sušu je trojkom prekinuo Bili Beron.

Tvrda igra na obe strane u nastavku utakmice, Breša je uspevala da zadrži prednost, iskusni Dejvid Mos je pravio velike probleme odbrani „crveno-belih“, u kriznim situacijama je pronalazio dobra rešenja i tako održavao prednost italijanskog sastava.

Srpski šampion je u prvom kvartalu ubacio 31 poen, u ostatku susreta ubacili su 30 poena, meč su završili sa 18 izgubljenih lopti.

Jedini raspoložen u ekipi Crvene zvezde mts bio je Bili Beron sa 22 poena, dvocifren još samo Faje sa 11 poena (6sk), Regland (7as) i Cribes (8sk) su dodali po osam poena, s tim što je Nemac imao čak šest izgubljenih lopti.

U ekipi Breše 15 poena Beverlija, 11 poena su upisali Mos (5as) i Brajon Alen (4as). Istakao se i Abas sa osam poena i šest skokova, kao i Cerini sa sedam poena i osam uhvaćenih lopti.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!