IZNENAĐENJE: Pao PAO u Atini!

Zelena šuma slavila s 87:83

Iznenađenje! Žalgiris je savladao Panatinaikos u gostima. Usred Atine bilo je 83:87 (76:76) za tim Šarunasa Jasikevičijusa koji je tako dobio svoj bivši klub za koji je igrao u dva navrata.

Žalgiris je dobio posle produžetka. U njega se otišlo tako što je PAO je poveo alej-upom Kalatesa i Gista, a Žalgiris je izjednačio preko Dejvisa. Zeleni su imali šest sekundi za napad, Kalates je šutirao za pobedu, ali je promašio trojku. Tako se otišlo u produžetak. I u produžetku je Kalates imao šut za izjednačenje, ali je promašio težak šut za tri poena pri rezultatu 83:86.

Žalgiris je na taj način uspeo da dođe do priličnog iznenađenja. Brendon Dejvis je vodio Žalgiris do pobede s 18 poena, dok je Nik Kalates dao 22 za domaćina.

Generalno, kako se utakmica kretala, bilo je jasno da ćemo u poslednjoj deonici gledati borbu između Žalgirisa koji čuva prednost i Panatinikosa koji juri razliku. Nisu baš Zeleni navikli da gube utakmice kod kuće, to se dešava vrlo retko. Žalgiris Šarunasa Jasikevičijusa je igrao veoma raznovrsno na ovom meču, posebno u prvom poluvremenu kada je Zelena šuma zadavala mnogo problema Panatinaikosu.

Skoro da su se svi igrači upisali u listu strelaca i Zeleni su imali tokom celog toga duela problem sa tako širokom rotacijom kod Jasikevičijusa koji je tkao držao ritam pre svega u odbrani. Žalgiris je dosta bolje skakao i zato je imao prednost od preko 10 peona prednosti.

Ipak, početak treće deonice najavio je početak nove priče i atake tima Ćavija Paskvala. To je bilo i očekivano… Kit Lengford je bio uključen u te napade. Osetio je PAO da može da se vrati, ali je Žalgiris odlično odgovorio na sve to vezanim poenima, pa smo tako na ulasku u poslednju deonicu imali rezultat – 51:58 za litvanski sastav.

E, u tom momentu se osetilo kako Panatinaikos preuzima utakmicu u svoje ruke. Stefon Lazme je bio u dobroj seriji pa se s njegovim poenima došlo do rezultata 61:62. Trojkom Papapetrua Panatinaikos je na četiri minuta pre kraja stigao do prvog vođstva. S trojkom Kalatesa Panatinaikos je poveo s 74:70, ali upravo je Kalates na kraju bio tragičar utakmice.

Večeras ni on nije uspeo da slomi hrabru četu Šarasa Jasikevičijusa koja je posle Efesa zabeležila još jedan trijumf u gostima… Fantastična timska igra.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!