KOMŠIJE ČEMU OVO: Srbima ZABRANJENO da navijaju!

Jasno je da bi Srbija u Podgorici mogla da ima ogromnu podršku, ali se crnogorska policija postarala da deklarisane Srbe iz Crne Gore spreči u toj nameri.

Utakmici 3. kola Lige nacija između Crne Gore i Srbije neće moći da prisustvuju svi oni koji su želeli da budu na stadionu.

Policija u Crnoj Gori smislila je način da državljanima svoje zemlje koji se deklarišu kao Srbi zabrani odlazak na utakmicu.

Crnogorska „Borba“ piše da su u prethodnih nedelju dana mladići iz Podgorice i Bara bili privođeni u policijske stanice gde su morali da potpisuju izjave da neće ići na utakmicu Crna Gora – Srbija.

„Dobili smo pozive da se javimo u policiju. Tamo nas je čekao inspektor, vrlo se korektno ponašao. Dao nam je unapred pripremljenu izjavu koju smo mi trebali da potpišemo. Pisalo je u izjavi da nećemo ići na fudbalsku utakmicu, i samo treba da stavimo svoj potpis i odmah smo pušteni kući“, potvrdili su momci iz Bara i Podgorice.

Kako navodi pomenuti izvor, radi se o mladićima koji su od strane policije prepoznati kao navijači Partizana, Crvene zvezde i Srbije.

Unapred pripremljene izjave sadržale su stavku u kojoj se navodi da se potpisnici izjašnjavaju kao Srbi.

„Pisalo je moje ime i prezime, pored toga da se izjašnjavam kao Srbin i u nastavku da svojevoljno izjavljujem da neću biti na stadionu za vreme odigravanja utakmice“, ističe jedan od privedenih momaka.

Jasno je da je na ovaj način crnogorska policija želela da spreči dolazak većih grupa navijača Srbije iz Crne Gore na večerašnju utakmicu, a samim tim i eventualne sukobe na tribinama.

Videćemo da li će i pored ove akcije biti tenzija na tribinama ili će utakmica proteći bez ikakvih incidenata čemu se svi nadamo.

Meč je na programu večeras od 20:45.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!