KONTRA TUŽBA: Zvezda MOŽE da TUŽI Francuze!

Najpoznatiji srpski advokat Toma Fila govorio je o slučaju ‘Nameštaljka’ u kom se Crvena zvezda i PSŽ optužuju za nečasne radnje.

Toma Fila je u intervjuu za ‘Informer’ rekao da je pravi potez to što su crveno-beli angažovali najbolje moguće advokate koji se razumeju u materiju.

– Dobro je što su angažovani advokati koji su specijalisti u toj oblasti. Ja sam bio jedan od najboljih advokata za ubistva, ali nisam siguran da biste u postupku razvoda braka dobro prošli ako bih ja vodio slučaj. Zato je od velike važnosti što su angažovani ljudi koji su upućeni u materiju – rekao je za ‘Informer’, Toma Fila.

Iskusni pravnik ističe da se sve ovo dogodilo sa nekim srpskim sportskim listom da bi on već sutra bio ugašen zbog ogromne odštete.

– Da se tako nešto kod nas dogodilo, da je neki naš sportski list objavio tako nešto, prestao bi da izlazi kolika bi naknada štete bila. Kako kod Francuza stoje stvari, nisam upoznat. Zvezda bi trebalo da tuži „Lekip“, ima pravo na to po deklaraciji o ljudskim pravima. Ne može na osnovu „reče mi jedan čovek“ da se dovodi u pitanje ugled jednog kluba i jedne zemlje. Crveno-beli mogu da tuže „Lekip“ za dezinformaciju, jer ono što je objavljeno ne može da se pokrije na način „rekla-kazala“, kako su Francuzi pokušali.

Toma Fila kaže da postoje mnoge nelogičnosti vezane za ceo slučaj, tačnije ne razume zbog čega se čekalo deset dana.

– Neobična je čitava ta priča. Zašto odmah nije objavljeno da je meč PSŽ – Zvezda sumnjiv, nego tek posle deset dana? To je urađeno da bi se zataškao skandal oko nameštanja utakmica u Belgiji. Ovo je klasično spinovanje. Desio se skandal u Belgiji, a onda se izmisli ovako nešto i više se niko ne seća prve priče. To vam je kao kada neko ubije dete, a posle se objavi neka druga priča da bi se taj slučaj zaboravio. E, tako se i sada radi.

Da zakon Francuske to dozvoljava, on bi lično pristao da brani Crvenu zvezdu.

– Francuski zakon to ne dozvoljava, ali kada bi bilo moguće, branio bih Zvezdu i to potpuno besplatno. To što je napisano je sramota i to je udar ne samo na Zvezdu nego i na Srbiju. Ovde je ugled države u pitanju i bila bi mi čast da mogu da radim na ovom slučaju – zaključio je Fila.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!