MILOJEVIĆ NA ISPITU: Kako POSLE onakvog poraza?!

Vladan Milojević će se ponovo osloniti na rezerviste, koji su dobro su obavili posao u mečevima sa Napretkom i Mladosti iz Lučana, a sada će imati zadatak da obezbede mirnu situaciju u timu pred reprezentativnu pauzu

 

Bolni tragovi iz Pariza još uvek su sveži. Bez obzira na to što se radi o porazu od jedne od najjačih ekipa današnjice, sastav Vladana Milojevića teško je podneo poigravanje od strane Nejmara, Mbapea, Kavanija i ostalih zvezda Pari Sen Žermena, pa će stateg crveno-belih u prvenstvenoj utakmici sa Zemunom (nedelja 13.00) odmoriti najveći deo igrača koji su u sredu nisu uspeli da zaustave nalete prvaka Francuske.

Umor je verovatno prisutan kod nekih igrača, ali je jasno da su svi, pre svega, doživeli emotivni pad, od kojeg nije lako oporaviti se u tako kratkom vremenskom periodu. Ovakve stvari verovatno su stavljene u domen očekivanih pred početak sezone, pa se stoga svesno i radilo na stvaranju pozamašnog igračkog kadra, kako bi što veći broj igrača u svakom trenutku stavio u stanje pripravnosti. Meč u Gornjoj Varoši upravo će biti jedan od onih na kojem će igrači sa manjom minutažom u Zvezdinom dresu moći da pokažu kako su spremni da u svakom trenutku uskoče u prvi plan.

Upravo su rezervisti bili ti koji su i izneli najveći deo dosadašnje sezone u Superligi. Dobro su obavili posao i tokom prošle nedelje u mečevima sa Napretkom i Mladosti iz Lučana, a sada će imati zadatak da obezbede mirnu situaciju pred reprezentativnu pauzu, koja će dobro doći srpskom šampionu da ponovo udahne svež vazduh i u potpunosti eliminiše posledice teškog poraza sa Parka Prinčeva.
„Ne treba suditi o jednom meču… Ovo sigurno nije naš maksimum. Kako gledate na stvari, tako vam se i dešavaju u životu. Spreman sam za sve što treba za ovu ekipu, idemo dalje. Ima mnogo pozitivnih stvari ulaskom u Ligu šampiona. Moji igrači su profesionalci, ako ovo shvate kao jednu lekciju, onda ćemo ovaj poraz da pretvorimo u nešto dobro“, rekao je Milojević nakon poraza na Parku Prinčeva i već tada pokušao da utiče na ekipu da ne klone previše duhom.

 

Ako se može govoriti o pozitivnim stvarima iz jednog takvog poraza onda bi to mogli da budu rezervni igrači iz meča u glavnom gradu Francuske. Milan Pavkov i Lorenco Ebisilio u određenoj meri su uspeli da utiču na to da se težište makar na nekoliko minuta tokom drugog poluvremena prenese na protivničku stranu. Snažni golgeter je baš kao i u meču sa Salcburgom pokazao da je možda baš upravo on mogao da bude taj koji bi svojim prisustvom na terenu od samog starta meča uticao na to da odbrana protivnika ima značajno više posla i bude postavljena na drugačiji način. Čim je kročio na teren u Parizu dobio je nekoliko nebeskih duela i samim tim dao vremena svojim saigračima za nešto kvalitetnije grupisanje na terenu.

Lorenco Ebisilio je još od početka sezone morao da bude taj koji će donositi ključnu prevagu na sredini terena, ali nije uspeo u tome, za šta je pre svega bila odgovorna loša fizička pripremljenost Holanađnina. Ipak, upravo je nekadašnji izdanak Ajaksove škole u Parizu pokazao da bi mogao da bude jedan od novih aduta Vladana Milojevića na evrosceni. Njegovo pozamašno evropsko iskustvo sasvim sigurno je uticalo na to da se ne uplaši strašnog protivnika, već je naprotiv, čim je kročio na teren bio je kreator jedine prave akcije crveno-beli, koja je rezultirala istorijskim golom Crvene zvezde u ovom formatu Lige šampiona.

Upravo bi Pavkov i Ebisilio morali da predvode ekipu u sutrašnjem okršaju u Gornjoj Varoši, a realno je očekivati da Vladan Milojević gotovo u potpunosti izmeni sastav u odnosu na onaj iz okršaja sa Svecima. Srđan Babić je u drugom poluvremenu zamenio Vujadina Savića, a sutra će izvesno biti starter. Bekovi Stojković i Rodić su vodili nemogućnu borbu sa Nejmarom i Mbapeom, pa će na bokove kao i protiv Mladosti Gobeljić i Hajdin.

 

Pored Ebisilija u vezni red će i Jovančić, dok će na krila verovatno Kafu i Jevtović, mada su tu i Milić i Srnić, koji vape za pravom šansom i baš njihova energija bi mogla značajno da utiče na raspoloženje čitave ekipe. Tu je i Veljko Simić, koji najbolje poznaje kvalitete, ali i mane Zemunovih igrača. MilanBorjan je branio na 11 vezanih mečeva, na Parku Prinčeva je imao čak 11 odbrana, ali je i pored toga šest puta vadio loptu iz svoje mreže. Možda je ovo trenutak da ponovo među stative stane rezervista Zoran Popović, koji nije branio od 12. avgusta i utakmice sa Spartakom na stadionu Rajko MitićBoaći još uvek oseća posledice povrede, pa ostaje da se vidi da li će se možda naći na klupi za rezervne igrače.

Crvena zvezda u ovom trenutku ima četiri boda više od drugoplasiranog Partizana, koji je podigao formu i pokušaće da iskoristi svaku grešku velikog rivala, tako da su bodovi u Zemunu od izuzetno velikog značaja za srpskog šampiona u ovom trenutku.

 

NEK SE SPREMI MORAČA: Zvezda će imati OGROMNU podršku!

 

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!