NAJTEŽI ISPIT: Partizan OVO mora da PROĐE!

Pogotovo što su u proteklih nedelju dana pretrpeli dva poraza… U sredu žele da poprave utisak.

Derbi 14. kola Superlige ira se u sredu od 16:30h na Banovom brdu, gde će ekipa Čukaričkog dočekati favorizovani Partizan.

Uz niški Radnički, to su ekipe koje u ovom trenutku konkurišu za drugo mesto na tabeli, pošto je Crvena zvezda već značajno odmakla na vrhu.

Partizan trenutno ima bod više na trećem mestu, a Čukarički bi eventualnom pobedom preskočio tim iz Humske.

Da su “Brđani“ silno motivisani, svedoči i izjava kapitena Marka Docića za klupski sajt, gde je najavio borbu za sva tri boda. Remijem baš i ne bi bio zadovoljan…

“Uh, teško pitanje… Uvek je nerešeno protiv Partizana dobar rezultat, ali nećemo ići na remi. Jednostavno, videćemo kako će se utakmica odvijati, koliko će nam protivnik dozvoliti da igramo“, istakao je Docić.

Njegov tim je prošle srede eliminisan u Kupu, u duelu sa ekipom Mladosti iz Lučana (1:4), a za vikend su poraženi i protiv Radnika u prvenstvu (0:1).

Ipak, to nije poljuljalo samopouzdanje ekipi trenera Sima Krunića.

“Nismo u krizi, nego se jednostavno tako namestilo. Jesmo ispali iz Kupa, u jednoj čudnoj utakmici, gde smo jurili rezultat, a nismo baš ni imali sreće. Taman uspostavimo ravnotežu, pa primimo drugi gol u 47. minutu prvog poluvremena. Taman smanjimo, a minut kasnije rival postigne i treći pogodak.

Opet, protiv Radnika mala nepažnja u 86. minutu nas je koštala poraza. U završnici smo već imali meč pod kontrolom, moglo je da se okrene i na našu stranu, ali nije. Sad više ne vredi o tome razmišljati, gledamo samo ka napred“, objašnjava Docić.

Partizanu je prepustio ulogu favorita, iako su crno-beli u krizi.

“Pre bih rekao rezultatskoj, nego igračkoj i da se polako vraćaju. Na meču protiv Napretka su dobro igrali, stvarali šanse, ali nisu ih koristili, to ih je koštalo nerešenog ishoda.

Teško je pričati o pojedincima u tako kvalitetnom timu. Eto, ne znamo hoće li igrati Pantić, Tošić je povređen, ali oni imaju odlične zamene i za takve igrače. Jaki su, počevši od golmana. Stojkovića, preko Markovića, Miletića, Rikarda, Nikolića, Marka Jankovića…

Svaka ekipa ima i slabe tačke, imaju ih i oni, gledaćemo da to iskoristimo na najbolji mogući način.

Opet, jasno nam je da ne možemo da se vadimo protiv Crvene zvezde ili Partizana. Sa druge strane, ako se odigra dobro, postigne lep rezultat, ekipa bi se dodatno psihički podigla pred teške mečeve u nastavku sezone“, izjavio je Docić.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!