NE ZNAJU ZA POBEDU: Partizan PREGAŽEN od Zadra!

Zadar koji nije znao za pobedu u ovoj sezoni ABA lige je uspeo da rasturi Partizan.

Peto kolo donelo nam je veliko iznenađenje, u Beogradskoj areni je fenjeraš Zadar savladao Partizan sa veoma ubedljivih 83:95.

Bandža Si je nagovestio da bi mogao da ima dobro košarkaško veče jednim zakucavanjem na samom početku, ali je Partizan stao u napadu nakon toga i dozvolio je Zadru da preuzme prednost.

Tu prednost gosti su uspevali da zadrže izvesno vreme, a Partizan je sve više pretio, uglavnom preko Markusa Pejdža koji je bio izuzetno raspoložen.

U drugoj deonici Partizan kreće sjajno, poveo je sa 30:23, ali je dozvolio veliko opuštanje nakon toga. U skoku nisu uspevali ništa da zagrade, u napadu ništa da pogode, a Zadar je ne samo istopio prednost, već je prešao u vođstvo koje nije ispuštao do kraja utakmice osim u jednom trenutku pred kraj prvog poluvremena.

Partizan je imao samo jedan bljesak i to preko Marinkovića, ali od tog trenutka sve kreće nizbrdo, koševi Zadra su se nizali, a Partizan nije imao ideju kako da napadne.

Na poluvreme je Zadar otišao sa +8 i kada su svi mislili da će Partizan da se vrati u ovaj meč, to se nije desilo, naprotiv.

Špralja i Litl su terorisali koš Partizana, doneli su Zadru +14 na startu treće deonice, ali je ponovo tim Nenada Čanka imao svetlih tačaka, šteta što ih je u utakmici bilo premalo.

Janković i Nikolić su podizali publiku na noge, Partizan je prepolovio pomenuti zaostatak, ali nakon toga su naprasno – stali. Neobjašnjiv pad Partizana, od 49:56 na 6:18 do kraja treće deonice do 52:71 na 2:46 do kraja deonice.

Sve je palo u vodi, čuli su se i zvižduci, sve je bilo izvesnije da ćemo videti treći uzastopni poraz Partizana u ABA ligi, što se i desilo. Bilo je i +20 u poslednjoj deonici, pa i +22. Samo zahvaljujući poenima Aranitovića u poslednjem minutu prednost gostiju je smanjena na pristojniju razliku.

Pored toga, ovo je peti uzastopni poraz Partizana u svim takmičenjima.

Ovaj posebno boli, Zadar nije znao za pobedu…

Stefan Janković u redovima crno-belih je imao 19 poena, Pejdž 14, a Gagić 12. Na drugoj strani je bio fenomenalan Božić, postigao je 27 poena, a Litl je imao 19.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!