NEK SE SPREMI MORAČA: Zvezda će imati OGROMNU podršku!

Juče je za kratko vreme planulo 1.200 karata koje su bile puštene u slobodnu prodaju

 

Crvena zvezda u nedelju od 19 časova ima najveći izazov otpočetka sezone, a on će biti utoliko veći jer će Budućnost imati punu Moraču iza sebe, pišu podgoričke Vijesti, a i sam klub je obavestio javnost da su sve ulaznice prodate. A to znači preko 5.000 navijača, možda i čitavih 6.000.

Juče je bio pušten kontigent od 1.200 ulaznica za meč Plavih i Zvezde, a one su „planule“ vrlo brzo.

Dakle, očekuje nas bučna i vrela atmosfera u reprizi finala ABA lige od prošle sezone, u kome je Budućnost osvojila titulu i domogla se Evrolige.

Iako se radi o utakmici 2. kola, ovo je možda i derbi prve faze jer se sastaju dve ekipe kojima se na papiru daju najveće šanse za osvajanje Jadranske lige. Zvezda je nedavno slavila u Laktašima na ABA Superkupu, ali ovaj duel je sada nemerljivo važniji.

 

Razlika u odnosu na taj meč u Laktašima je što se sada igra takmičarski, ali i to što je Budućnost u međuvremenu dovela Alena Omića, igrača koji je prošle sezone nosio crveno-beli dres.
Jedan od najtežih protivnika dolazi u Moraču, tim koji je sastavljen da se bori za sam vrh. Dovedeni su veoma iskusni igrači, promenjen stručni štab, zadržani poželjni domaći igrači. Na Superkupu su nas pobedili, igrali dosta tečno i sa dobrom preciznošću u šutu. Mi smo naporno radili po povratku u Podgoricu, pojačali smo sastav kako bismo uspešnije parirali njihovoj visokoj liniji. Biće promena u formaciji u odnosu na naš prošli meč, to bi trebalo da oteža sprovođenje nekih od njihovih defanzivnih ideja koje su pokazali. Biće potrebno iskontrolisati agresivan skok u napadu i individualne akcije njihovih koš-igrača. Znamo da će dvorana biti puna i da ćemo imati bezuslovnu podršku. Očekujemo da svi prvotimci budu spremni za utakmicu u nedelju”, rekao je Džikić u najavi derbija kola.

 

Nikola Ivanović je prošle sezone pravio velike probleme Zvezdi u finalnoj seriji. Ali, kaže da je ovaj duel nešto sasvim drugačije…
Ova utakmica nema veze sa prošlogodišnjim finalem. Nova sezona gde oba tima imaju jednake ambicije za titulu. Mi smo imali nekoliko dana za kvalitetan trening, jer u toku sezone nećemo imati vremena kao sad između mečeva sa Krkom i Crvenom Zvezdom pa koristimo ove dane za što bolju pripremu. Publika u Podgorici zna važnost utakmice i sigurno će atmosfera biti vrela, a mi igrači moramo to da kanališemo na pravi način”, rekao je Ivanović.

Meč je na programu u nedelju od 19 časova.

 

AKO SE KOMPJUTER BUDE PITAO: Evo ko će biti ŠAMPION Premijer lige!?

 

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!