NEPOBEDIVA: Zvezda FENOMENALNIM nizom pred Evropu!

Zvezda ne posustaje, sjajan niz nastavljen danas u “Pioniru“.

Od početka sezone Crvena zvezda zna samo za pobede, ništa se po tom pitanju nije promenilo ni večeras posle utakmice trećeg kola ABA lige sa slovenačkom Krkom.
Crveno-beli su u dvorani “Aleksandar Nikolić“ u Beogradu slavili sa ubedljivih 80:66, što im je peta pobeda u pet odigranih mečeva od početka sezone u svim takmičenjima, a ako računamo i Superkup, Zvezda sada ima 8/8.
Krka večeras nije uspela ozbiljnije da pripreti favorizovanoj ekipi Milana Tomića. Gosti su samo u uvodnim minutima meča imali blagu prednost, 3:0, pa 5:2, posle čega je Zvezda uhvatila svoj ritam i vrlo brzo došla do ubedljive prednosti.
Posle prve četvrtine, crveno-beli su vodili sa 29:17, a početkom druge prednost je dostigla i 17 poena razlike – 34:17. Na poluvreme je Zvezda odnela “plus 14“ (46:32), a ni nastavak meča nije doneo bitnije promene u odnosu snaga na terenu.
Krka je u jednom trenutku uspela da priđe na 46:36, ali ništa više od toga. Zvezda je ponovo počela da uvećava prednost koja je sredinom trećeg kvartala dostigla i 20 poena razlike – 71:51.
Do kraja meča se pitanje pobednika nije postavljalo, Zvezda je rutinski završila posao i napravila lepu uvertiru pred treće kolo Evrokupa, kada će ugostiti špansku Andoru. Taj meč je na programu 16. oktobra u 19 časova, a četiri dana kasnije crveno-beli će još jednom biti domaćini u ABA ligi, ovoga puta protiv Igokee.
Trener Milan Tomić je večeras protiv Krke rasporedio minutažu na svih 12 igrača, a na kraju su najefikasniji bili Beron sa 13 poena i četiri asistencije, Regland sa 10 poena, tri skoka i četiri asistencije, a dvocifren je bio i Dušan Ristić sa 10 poena i pet skokova.
Kod gostiju Marineli 15 poena, a po 10 su upisali Lalić i Lapornik.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!